Mobil

Pokémon Go: már elérhető az ingyenes játék

Pikachu, téged választalak - ezt egyre többen mondják újra, csak most épp a mobiljukba bámulva, miközben valódi utcákon keresgélnek bárgyú rajzfilmkaraktereket. Keresd te is!

A Pokémon-jelenség időről-időre végigsöpör a világon, és beránt egy halom embert, a legkülönfélébb korosztályból. Elég, ha csak a kilencvenes évek végére gondolunk (vagy a kétezres évek elejére, ki emlékszik már erre), amikor háromszög alakú műanyag lapokra nyomták a különféle amorf állatszerű szereplőket, és még egy gyűjtő is járt hozzájuk, amire felírhattuk a nevünket.

Na, most pedig itt a Pokémon Go, ami friss és ropogós Ausztráliában, és Új-Zélandon, Amerikában pedig már rongyosra topogták a cipőjüket a játékosok, hogy végre kipróbálhassák. Ám most már elérhető a Google Play-ben, illetve az iTunes App Store-ban is, ráadásul ingyen, vagyis ha igazán korrektül akarunk fogalmazni, akkor mikrotranzakciós kivitelben. Mindez azt jelenti, hogy bár anyagi befektetések nélkül is játszhatjuk a játékot, de vásárolhatunk PokeCoin nevű fizetőeszközt, amivel aztán elvileg jobban tudunk haladni.

pokemon-go-001

Aki esetleg nem lenne képben, vagy nem ragadta volna el az őrületes Pokémon láz, annak annyit mindenképpen érdemes tudnia, hogy az eddigi – szintén népszerű – Pokémon játékoktól eltérően ez a mostani a kiterjesztett valóság felé indul, így számtalan szereplővel találkozhatunk az utcán, otthon, vagy mondjuk kedvenc kocsmánkban – ez utóbbi persze csak akkor érvényes, ha elmúltunk már 18 évesek, bár akkor meg ki is játszik már Pokémonnal? Lényeg a lényeg, egy olyan felfedezős játékról van szó, ahol a mobilunk feltérképezi a környezetünket, és nekünk tényleg, a valóságban is el kell indulnunk, hogy a kijelzőn látható navigáció segítségével megtaláljuk az utcákon, tereken és egyéb helyszíneken elrejtett Pokemonokat.

Az is fontos, hogy a Pokémon univerzumnak hatalmas rajongótábora van szerte a világon, így idehaza is, tehát nem kérdés, hogy a hazai közönség azonnal ugrik az alkalmazásra, hogy utána éjjel-nappal csak Pokémonokat vadásszanak mindenütt.

Érdekes egyébként, hogy a Pokémon GO akár veszélyes is lehet – legalábbis erre figyelmeztette a játékosokat az ausztrál Darwin város rendőrsége. Ők onnan értesültek a játékról, hogy egyre többen sétáltak be hozzájuk mobillal, ugyanis az automata rendszer a rendőrség épületébe pottyantott be egy virtuális Pokémont. Aztán később arra figyeltek fel az épületben dolgozók, hogy a játékosok a mobiljuk bámulásába feledkezve, gyakorlatilag körülnézés nélkül sétálnak át a rendőrség előtti úttesten, ezért kiadtak egy hivatalos közleményt is, melyben hangsúlyozzák: a Pokémonok keresgélése közben mindenki igyekezzen figyelni a külső környezetére, és vigyázni a biztonságára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik