Mobil

Létezik olyan okostelefon, ami 3 napig bírja

Legalábbis ezt mondja a gyártó, mi pedig annyira, de annyira szeretnénk hinni neki.

Az itthon még viszonylag ismeretlen nevű Blu adott ki egy olyan új mobilt, amely nem feltétlenül azzal lóg majd ki a sorból, hogy milyen hardverrel szerelték – ez ugyanis egy átlagos, középkategóriás okostelefont feltételez. Inkább azok ugorhatnak rá az Energy XL nevű modellre, akiket borzasztóan zavar, hogy állandóan a fali aljzathoz kell rohangálni a töltővel.

Az Energy XL-ben egy 5020 mAh kapacitású akku szolgáltatja az energiát, ami valóban erősnek számít, tekintve az egyéb gyártók csúcsmobiljaiban található 3000 mAh környéki versenytársakat. A Blu szerint ez elég ahhoz, hogy 72 órán át használjuk a telefont feltöltés nélkül.

Ez mondjuk egy kicsit hihető is, kicsit meg nem. Összehasonlításként a Samsung Galaxy S7-ben 3000 mAh, az LG G5-ben 2800 mAh kapacitású az akku, és mindkét mobil épphogy kibírja a mostanában átlagos másfél napot, de bizonyos használati körülmények mellett a reggel feltöltött mobilok estére már visítva nyúlkálnak a töltő után.

blu-energy-xl-02

Bár az Energy XL hardveresen nem olyan erős, mint az említett nagyágyúk (1,3 gigahertzen pörgő, nyolcmagos MediaTek 6753 processzor, 3 GB RAM és 64 GB háttértár került a burkolat alá), a kijelző például még nagyobb is a felsoroltaknál, egy 6 hüvelykes, full HD felbontású, hajlított AMOLED-ről van szó – és pont ez szívja leginkább a telefonok akkuját.

Mindenesetre szívesen kipróbálnánk egy ilyen jószágot, bár a kínai gyártó errefelé egyelőre csak rendelésre szállít. A fehér és arany színben elérhető Energy XL-ben egyébként még 13 megapixeles hátsó és 5 megapixeles frontkamera, ujjlenyomat-olvasó, USB-C gyorstöltő található, jelenleg 5.1-es Androidot futtat, amit az év második felében hatosra frissít a gyártó. Ja, és az ár sem mindegy, az Amazonon épp 299 dollárért kelleti magát, ami 86 ezer forintnak felel meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik