Mobil

A Nintendo Nintendót csinálna az iPhone-okból

Már többször láthattuk, hogy a telefonból (legyen az iPhone, vagy valamilyen Androidos eszköz) egyfajta játékkonzolt varázsol valamilyen kiegészítő, de a Nintendo úgy gondolja, hogy maga az iPhone lehet az, ami ilyen platformként funkcionálhat.

A japán gyártó megvilágosodása talán nem véletlen, hiszen a free-to-play közösségi platformos játékaik, mint a Miitomo, az Animal Crossing, és a Fire Emblem is nyitás a mobilos játékok felé. Ám a kiotói cég most már azt gondolja, hogy nem csak játékot, de konkrétan perifériát is illene gyártani ebben a szegmensben, amihez például az iPhone is kiváló alap lenne. Ez egyébként nem zárja ki, hogy Androidon is megjelenjen az a valami, amit a Nintendo majd kigondol.

nintendo iphone

Minderről a cég tervezési és fejlesztési igazgatója, Shinya Takahashi így nyilatkozott: “az okoseszközökhöz számos fizikai kontroller érhető el a piacon, és lehetséges, hogy mi szintén fejlesztünk egyet, ami azonban valami új lesz. Hiszek a Nintendo gondolkodásmódjában, hiszen elég megnézni az akciójátékokat, melyeket ugyan nem lehetetlen fizikai kontroller nélkül játszani, de sokkal egyszerűbb lenne. De mi nem csak ilyeneket szeretnénk készíteni, hanem azt vesszük figyelembe, hogy mi a legjobb mindenkinek, a gyerekektől az idősekig.”

Hozzátette még azt is, hogy a jövőben több eltérő projektet is indítanak, melyekben számítanak a partnereikre, illetve nem csak az emberi erőforrásokat veszik igénybe, ami azt jelenti, hogy szívesen bandáznának harmadik féllel is, akár hardverről, akár szoftverről van szó. Ebbe pedig bőven belefér az iPhone-kontroller gondolata, mert alapvetően az egyik nagy nehézsége a mobilos játékfejlesztésnek, hogy nem nagyon van hozzá elterjedt fizikai kontroller.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik