Mobil

Fontos frissítést kapott a Google Térkép

Egy eddig kissé macerás funkciót oldhatunk meg sokkal egyszerűbben, ha útvonalat tervezünk. Juhé.

Android és iOS alatt is frissül a Google Maps alkalmazás, az új funkció pedig ugyan elvileg nem tűnik nagy lépésnek, de ha belegondolunk, egy valóban hasznos újításról van szó.

Eddig, ha útvonalat terveztünk, akkor csak az indulás és érkezés helyét adhattuk meg, ha viszont egymás után több helyre kellett rohangásznunk, akkor minden egyes állomás után pötyöghettük befelé a következő célt. Futárok, utazó ügynökök és egyszerű, sokfelé mászkáló honpolgárok bosszankodhattak emiatt, de ennek most vége.

A mobilos app ugyanis végre tudja azt, amit a böngésző alatti változat már tud egy ideje (de az meg hiába, hiszen PC-vel a hónunk alatt ritkán vezetünk át a városon ugyebár). Mostantól az alkalmazásban is beállíthatunk egymás után több célállomást, amelyet szépen sorban kezel majd az útvonaltervező. Ha az eddig szokásos módszerrel beállítunk egy start és cél helyszínt, a kijelző alján lévő plusz jellel adhatunk hozzá további célokat.

google-terkep-tobb-megallo-02

Ha valakinél még nem él ez a funkció, csak türelem – nem az alkalmazás, hanem a Google szerveroldali szolgáltatása frissül, amely az összes felhasználóhoz csak lassan “terítődik”.

Emellett egy másik apróságot is felfedezhetnek majd a felhasználók: mostantól a térképeken egy keresést követően külön jelzi az app, ha fizetett találatról van szó, tehát ha rákeresünk egy pizzériára a Nyugatinál, külön jelölve láthatjuk, melyik került a találati listába azért, mert anyagiakkal is hozzájárult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik