Mobil

Szűrőket kap a Facebook Live, jöhetnek a stílusos élő videók

Olyan újítást kap a közösségi oldal élő videós része, amit a Snapchat már tud egy ideje. De sebaj, a felhasználók zabálni fogják.

Az elmúlt napokban az élő videók mindenképpen előkelő helyet vívtak ki maguknak a hírek közt, és bizony megint ebből a témából érkezik az újabb érdekesség, mégpedig a Facebook Live kapcsán, ami hellyel-közzel lenyúlja a Snapchat részéről már használt szűrők jelenségét.

Mindez az MSQRD (ejtsd: Masquerade, azaz álarcosbál) alkalmazás segítségével lehetséges, amihez viszont az kellett, hogy a Facebook megvásárolja a fehérorosz startupot, mely a Masquerade névre hallgat. Ha már a Snapchat úgy volt vele, hogy nem szeretné, ha a közösségi oldal bekebelezné, akkor Zuckerbergék inkább azt a megoldást választották, hogy csinálnak valami hasonlót.

facebook live szuro

Az MSQRD jellegénél fogva azoknak volt jó, akik imádják a szelfiket, mert kibővítette a “csücsörítsünk idiótán a kamerába” dolgot annyival, hogy egy maszkot helyezett az arcra, amire akár azt is lehetett mondani, hogy vicces. Nos, most tessék mindezt elképzelni a Facebook Live-val, és máris helyben vagyunk azt illetően, hogy mit is tud a Zuckerberg birodalom legfrissebb újítása.

Kérdés már csak annyi van, hogy mennyire fog tetszeni a közönségnek egy mérsékelten lenyúlt Snapchat utóérzet, de figyelembe véve, hogy a Facebookot milyen sokan használják, akiknek tulajdonképpen mindegy, hogy mi történik, mert úgyis rá vannak kattanva, nagyon nem nyúlhatnak mellé a szűrős Facebook Live-val.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik