Mobil

Alicia Keys kitiltja a mobilokat a koncertjeiről

Téved, aki azt gondolja, hogy az ismert énekesnőnek a szerzői jogokkal van problémája. Egészen másról van szó.

A régi szép időkben egy koncerten az emberek az öngyújtójukat tartották a magasba, és az apró lángok fénye borította be az arcokat, ma pedig a mobiltelefonok emelkednek a fejek fölé, és kékes fény tükröződik a szemekben. Ezzel alapvetően nincs baj, hiszen változnak az idők, változnak az emberek, de sajnos a végkifejlet is változik, ami elképesztően rossz minőségű, remegős videókban materializálódik. Ám az ismert énekeseknek, színészeknek nem ezzel van bajuk.

Persze érthető, hogy az emberek szeretnék megörökíteni az emlékeiket, és megosztani azt a barátaikkal, ám abba valószínűleg senki nem gondol bele, hogy ez akár az előadót is zavarhatja, aki azt látja, hogy az emberek a telefont bámulják, és az azonnali posztolás miatt nem is néznek a színpadra. Éppen ezért Alicia Keys úgy döntött, hogy eltakarítja a koncertjeiről a mobilokat, ami elsőre kivitelezhetetlennek tűnik, ám másodikra már nem annyira.

yondr

Minden koncertjegy mellé kap az ember egy tokot, amit a Yondr gyártott, és ebbe a tokba bele kell tennie a telefont, ám kinyitni már nem lehet, csak a szervezők, vagy valami helyi erő segítségével, aki erre jogosult. A Yondr így nyilatkozott erről: “azt gondoljuk, hogy az okostelefonok rendkívül hasznos eszközök, de nem minden szempontból. Egyes szituációkban zavaróak lehetnek, és elszigetelik egymástól, illetve a környezetüktől az embereket”.

Alicia Keys nem az egyetlen ismert ember, aki a performansz közben nem kíván telefont szorongató emberekkel szembesülni, hiszen a híres színész, Benedict Cumberbatch is úgy gondolta, hogy a kütyüknek épületen kívül a helyük (a színházi átélést talán a koncertező zenésznél is jobban zavarja, ha mobilba bámuló fejeket látni a deszkákról). Korábban pedig a zseniális hanggal rendelkező Adele próbálta elmagyarázni egy rajongónak, hogy nem maga a telefon, és a szerzői jogok miatt van gond, hanem azért, mert úgy érzi, ezzel a koncertlátogató kihagyja az élményt, mivel a videózásra koncentrál.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik