Mobil

2020-ra a fél világ mobilinterneten lóg majd

Még néhány év, és bolygónk felén mobilinternettel posztolják majd az emberek a cicás tartalmakat. A másik felén meg nézik.

Néhány év alatt igen sokat változott a világ, hiszen mára a kedvezőnek tűnő mobilnetes csomagok miatt egyre ritkább, hogy valaki, akinek okostelefonja van, ne rendelkezzen hozzá internetes eléréssel, és továbbra is csak wifin keresztül kommunikáljon, ha éppen tud egyre csatlakozni. Néhány év múlva pedig már a fél világ mobilinterneten leledzik majd.

A PwC szerint 2020-ra a Föld 7,4 milliárdos lakosságából 3,8 milliárd csüng majd a mobilneten, ami nagyjából 52 százaléka a teljes populációnak, illetve ami még érdekesség, hogy az internethasználók 92 százaléka az Egyesült Államokon kívüli lakos lesz. Ebből az következik, hogy a fejlődő országokban, illetve az elmaradottabb területeken is egyre többen férnek hozzá a nethez és az okostelefonokhoz, táblagépekhez, számítógépekhez. Már ha igaza van a prognózisnak.

mobil internet

2020 egyébként is kedvelt évszáma az előrejelzéseknek például a Cisco esetében, ami azt állítja, hogy addigra több embernek lesz mobiltelefonja, mint amennyinek elektromosság az otthonában. Alig valamivel egy évvel ezelőtt pedig az Ericsson mondta azt, hogy 2020-ra a népesség 70 százaléka birtokol majd okostelefont, illetve nem szabad elfelejteni a GSMA két évvel ezelőtti jóslatát sem, ami tulajdonképpen ugyanaz volt, mint amit most a PwC mondott.

Meg kell említeni azt is, hogy a jóslás nehéz meló, hiszen elég csak arra gondolni, hogy 2012-ben az Analysis Mason előrejelzése büszke jövőt jósolt a Windows Phone platformnak, mondván, a 2011-es 11 milliós eladásból 2017-re 136 millió lesz. Ehelyett 2016 első negyedévében 2,4 millió WP talált gazdára, és nagyon valószínű, hogy a Microsoft mobilos szekcióját idővel lekapcsolják az életben tartó gépekről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik