Mobil

Újabb funkciókat kap a Messenger

Rátfai Gábor
Rátfai Gábor

újságíró. 2016. 06. 17. 09:55

A Facebook igyekszik rászorítani a felhasználókat arra, hogy a közösségi odlalt és a Messengert minél inkább két külön alkalmazásként használják, és ezt próbálják a fejlesztésekkel is kifejezésre juttatni. Olyannyira, hogy a Messenger lassan valóban önálló életre kél, és átvesz néhány olyan funkciót, ami eddig csak a Facebookban volt jellemző.

Tegnap a népszerű csevegő alkalmazás olyan frissítést kapott, mellyel egy kezdőképernyővel gazdagodunk (népies nevén Home screen), ami arra jó, hogy láthatjuk, kik vannak online, kiknek van születésnapjuk, és kedvenc barátaink listája is ezen sorjázik. Látható tehát amit az előbb írtunk, hogy a Messenger alkalmazás megpróbál olyanoknak is megfelelni, akik nem, vagy nem sűrűn használják a Facebookot, és néhány fontos közösségi funckiót átemelni onnan.

További változás, hogy mint a képen is látszik, az alsó sorban vannak a hívás, a kapcsolatok, a csoportok, és a saját profil gombjai, míg ezek korábban a felső sorban helyezkedtek el, ám oda most a keresés került, ami a Facebook mobilos felhasználói élményét adja. Egyebekben pedig nem meglepő, hogy a Messenger egyre inkább “öntudatra ébred”, hiszen maga a Facebook is igyekszik önálló entitássá nevelni, és az, hogy ilyen apróságokkal fejlődik, illetve olyan nem elhanyagolható tulajdonságokat kap, mint az SMS-küldés lehetősége, valóban kezdi abszolút különállóvá válni.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Kommentek

Szigetvár, 2016. szeptember 7.
Vass Péter, Szigetvár polgármestere köszönti az ünnepségsorozatra érkező Áder János köztársasági elnököt a szigetvári polgármesteri hivatal előtt 2016. szeptember 7-én, a Zrínyi-emlékévben.
MTI Fotó: Sóki Tamás
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.