Mobil

Fontos ráncfelvarrást kap a mobilos Google kereső

A Google megspórol néhány felesleges mozdulatot a legújabb fejlesztésével. Köszönjük!

Szoftverek és operációs rendszerek terén a jelek szerint az idei trend a kontinuitás. Egészen pontosan az a funkció, hogy ha már úgyis van nálunk és körülöttünk mindenféle kütyü a PC-től az okostelefonon át a tabletig és óráig, az ezeken elérhető funkciókat minél jobban mossuk össze, és távolodjunk el attól a gyakorlattól, hogy mindent csak a saját alkalmazásábal oldhatunk meg. A tegnapi Apple bejelentések között is szerepelt sok ilyen funkció az iOS, macOS, tvOS és watchOS kapcsán, de úgy tűnik, a Google is folyamatosan ilyen áthidaló megoldásokon dolgozik.

A hasznos fejlesztések táborát bővíti az, hogy mostantól a Google keresőből direktben hívhatjuk, írhatunk SMS-t, emailt azoknak az embertársainknak, akik a kapcsolataink közt szerepelnek. Az újítást egy bizonyos James Scott Jr szúrta ki, aki nem is volt rest azonnal közzétenni.

google search

Ahogy a fenti képen is látszik, amint elkezdjük pötyögni a keresőbe a kívánt nevet, nemcsak a javaslatok jelennek meg, hanem a teljes név mellett ott van a hívás, email, és az SMS opció is, ami néhány további lépéstől megkíméli az embert. Márpedig a jelenkorban az idő igencsak pénzt is jelent mindenkinek, tehát végre egy olyan fejlesztést kapunk, ami egyszerű, könnyen megszokható, és tényleg csak előnyökkel rendelkezik.

Az elemzői előrejelzések egyébként sok hasonlót jósolnak még a közeljövőben. A szakértők szerint ugyanis egyre jobban hozzászokunk ahhoz, hogy okosodó eszközeinken szinte néhány koppintással, vagy szóbeli vezérléssel elérhessünk egy csomó funkciót úgy, hogy ehhez ne kelljen különféle egyedülálló appokat elindítgatni és ezekkel zsonglőrködni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik