Mobil

Ilyen lenne a tollas iPhone 7

Tollat és billentyűzetet is kaphat a legújabb iPhone - legalábbis kaphatna, mert ez a koncepció bizony elég menőnek tűnik.

Azt már tudni véli a szakma, hogy idén háromféle verzió érkezik a legújabb iPhone-ból, az iPhone 7, az iPhone 7 Plus, illetve az iPhone 7 Pro, amit a hírek szerint lehet, hogy csak iPhone Próként fogunk emlegetni. Ezek közül értelemszerűen a sima hetes lesz az alappéldány, míg a Plus a kissé felhizlalt, a Pro pedig a csúcsmodell, amit Martin Hajek továbbgondolt egy kicsit.

Martin egy olyan figura, aki már korábban is előállt néhány érdekes iPhone koncepcióval, és ha már kigondolt valamit, akkor azt digitálisan meg is alkotta. Most éppen az jutott eszébe, hogy mi lenne, ha az iPhone Pro kapna egy tollat, hasonló módon az iPad Próhoz. Habár a toll csak 8,9 milliméter átmérőjű, nem csúsztatható be a telefonba, mint például a Galaxy Note stylus, így a koncepció szerint a tokra rögzíthető, hogy még csak véletlenül se hagyja el a felhasználó, és tölteni is lehessen.

iphone pro toll

Egy másik érdekes része a koncepciónak a Smart Connector, ami lehetőséget nyújt az Apple Keyboard használatára, ez pedig nem csak az egyszerűbb gépelést szolgálja, hanem megosztja az akkumulátor energiáját is, ráadásul el lehet felejteni a Bluetooth kapcsolat bénázásait.

iphone concept_smart connectivity

A Smart Connector érdekessége, hogy a hátlapon látható három pont nem csak a koncepciót készítő személy fantazmagóriája, hanem lehetett látni egy korábban kiszivárgott képen is, tehát simán megeshet, hogy valóban lesz majd valami hasonló opció az érkező iPhone-on. Egy kínai forrás szerint, ha a koncepcióban szereplő opciók mind bekerülnének a csúcsmodellbe, akkor annak ára simán meghaladná az 1200 dollárt, ami napi árfolyamon 320 ezer forint, ennyiért pedig már olyan klímás használt autót kapni, ami még megy legalább 4-5 évig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik