Mobil

18 év alatt bekeményít a Tinder

Nem arról van szó, hogy a szexalkalmazásnak 18 évre lenne szüksége ahhoz, hogy bevezesse a szükséges szigorításokat, hanem arról, hogy tényleg kitiltaná a 18 év alattiakat.

A Tinderről csak azok hiszik azt, hogy ártatlan társkereső alkalmazás, akik az elmúlt éveket egy kő alatt töltötték, mindenki más tudja, hogy a legtöbb próbálkozó számára az egész semmi másról nem szól, csakis a testiségről. Éppen ezért nagyon fontos, hogy 18 év alattiak valóban ne használják az appot, amit elég nehéz megoldani, de azért az üzemeltető próbálkozik vele.

Rosette Pambakian azt mondta a TechCrunch-nak, hogy “a Tinder felelőssége folyamatosan értékelni az eltérő felhasználói élményeket”. Habár ez még eléggé árnyalt megfogalmazás, amit utána mondott, már elég világos beszéd. Szerinte egy 13 évesnek nem kéne ugyanazokat a funkciókat elérnie, mint amit egy 18 év fölötti is használhat, ezért itt a szigorítás: “A felelősségünk miatt úgy döntöttünk, hogy minden 18 év alattit kitiltunk a szolgáltatásból”. Ez már a jövő héttől élesedik, tehát csakis 18 év felett lehet majd felhőtlenül Tinderezni.

tinder

Ugyanakkor az még mindig nem világos, hogy mégis milyen metodika alapján lesznek kiszűrve az életkori limitet még be nem töltött felhasználók, de úgy tűnik, hogy a Facebook profil alapján menne a szelektálás, ami szintén nem betonstabil módszer, de talán eggyel jobb, mint kipipáltatni valakivel, hogy “ugye elmúltál 18?”. Az már megint más kérdés, hogy a Facebookra is regisztrál boldog-boldogtalan, attól függetlenül, hogy ott is van minimális életkorra vonatkozó korlát.

Legrosszabb esetben a Tinderezni vágyó fiatalok létrehoznak egy kamu profilt, amiben idősebbnek adják el magukat, mint amilyenek valójában (ez azért nem annyira nehéz), hiszen egy 30 éves férfi/nő képét lerántani a netről még annyi időt sem vesz igénybe, mint elindítani magát az alkalmazást. De azért a kezdeményezést mindenképpen illik értékelni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik