Mobil

Jövőre jönnek a hajtogatható telefonok

Míg az Apple az iPhone 7-tel okozna hatalmas tűzijátékot, a Samsung olyat tenne le az asztalra, ami mellett nehéz labdába rúgni.

Egy ideje már szó van a hajtogatható telefonokról, melyek számtalan hihető, vagy éppen teljesen elborult pletyka mentén kerülnek szóba, de most a Bloomberg információi alapján úgy tűnik, a Samsung közelebb van hozzá, mint gondoltuk. A sokak által olvasott oldal szerint már 2017-ben találkozhatunk a hajtogatható okostelefonokkal, csak még azt nem tudni, hogy pusztán prototípusként, vagy sorozatgyártásra is alkalmas modellként.

Simán meglehet, hogy a Samsung a februári Mobile World Congress (MWC) alkalmával mutatja be azt az újdonságot, amivel megpróbálja az iPhone 7-tel tervei szerint nagyot kaszáló Apple vitorlájából kifogni a szelet, és magához csábítani a vásárlókat. A koreai gyártó a hírek szerint 2017 elején már be tudja mutatni azt a technológiát, ami a kijelzők hajtogatását teszi lehetővé, sőt, rögvest két modellt tenne az érdeklődő közönség elé, melyek közül az egyik félbehajtható lenne, míg a másik ennél is érdekesebb.

samsung foldable_2

Olyan kivitelről van szó, mely alapból 5 hüvelykes, ám a kitekerhető (!) kijelzőnek köszönhetően 8 hüvelykesre bővíthető, ami már a táblagép kategória, tehát ezzel a megoldással telefonból azonnal táblagéppé, majd pedig vissza lehetne alakítani az eszközt. A Bloombergnek nyilatkozó szakértő szerint az utóbbi időszakban már nem is annyira a kijelző, mint inkább az egyéb hardverek okozták a nehézséget a hajtogatáskor, és ez volt az, amit meg kellett oldani.

Bárhogy legyen is, izgalmas lehet, ha valóban igazak a hírek, és főleg amiatt, hogy igen komoly fegyvertény lehet a Samsung – Apple vásárlói csatában. Mindemellett szinte már eltörpül az, hogy egyébként valószínűleg az MWC-n mutatja be a koreai cég a Galaxy Note 7-et, ami sorrendben a hatodik, de az egységes arculat miatt a hetes számot kapta, hogy jól nézzen ki a Galaxy S7 mellett. A Samsung számára azért is fontos a hajtogatható kijelző, mert flexibilis OLED panelek gyártójaként nem csak a saját termékeiben, hanem másokéban is megjelenhet majd ez a hardverelem, ami további csörgést eredményezhet a kasszában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik