Mobil

Még a leghíresebb Instagram-celeb is kiakad néha

A legtöbb követővel rendelkező hírességnek is képesek beárnyékolni a napjait az átkozódó, félelemkeltő hozzászólások.

Az internet egy olyan hely, ahol nagyon sokan úgy érzik, következmények nélkül oszthatják az igét, fikázhatnak másokat, hiszen úgy sincsenek elérhető távolságban, nem tudja őket senki grabancon ragadni, és lezúgatni nekik egy hatalmas maflást, főleg nem akkor, ha mindezt nem is arccal, hanem valamilyen álnév mögé bújva teszik.

Ha valaki, akkor Selena Gomez tudja, hogy az Instagram népe milyen sokszínű, mennyire sokféle véleménnyel rendelkezik, hiszen ő az, akit ott a legtöbben követnek, de olykor még neki is elege van abból, ami közösségi oldalakon történik. Sőt, ez az, amiért előfordul, hogy még ő is félreteszi a telefonját, és nem nyomkodja, mert szeretne egy kis szünetet, amivel távol tudja tartani magát az internetes zaklatástól. “Azt gondolom, hogy mindenki, aki ott van, más-más léptékben gondolkodik, és nem számít, ha én nagyobb léptékben teszem”, mondta a netes átkozódással kapcsolatban a leginkább Justin Bieberrel való egykori kapcsolatáról híres énekes és színésznő a TeenVogue-nak telefonon, miközben éppen a turnébuszán ült.

selena gomez

Természetesen Selena nincs egyedül, mert bár a netes megfélemlítést nehéz egzakt módon mérni, a StompOutBullying.org szerint négyből egy diák már megtapasztalta ezt a fajta negatív élményt.

A legfontosabb dolog, amiért nem reagálok ezekre, és nem megyek bele a vitába, mert nem akarom, hogy ezek az emberek nyerjenek, hiszen ez a legundorítóbb az egészben. Az, amikor az emberek, akik megpróbálnak valakit megfélemlíteni, már odáig merészkednek, hogy valódi veszélyt jelentenek.

A fenti idézet alapján Selenának egy dologban tényleg igaza van: a mentálhigiénés tanácsadók szerint ugyanis igen fontos lépés, hogy figyelmen kívül hagyjuk és blokkoljuk a támadásokat, ugyanakkor ha valami történik, nem szabad magunkban tartani, mert pszichológiailag káros lehet.

Selena mottója, illetve az egyik dalában is benne van, hogy “öld meg őket kedvességgel”, ami arra utal, hogy azért olykor van értelme visszatámadni, bár azt ő is elmondja, hogy ilyenkor egyáltalán nem jó érzés lesüllyedni arra a szintre, ahol a negatív hozzászólók vannak. “Eléggé defenzív vagyok, és megpróbálom nekik elmagyarázni, hogy nem érthetik, milyen rossz ez, amíg nem tapasztalták meg”, állítja a művésznő, aki minden rajongójának, akik szintén áldozatai a cyberbullyingnak, azt kívánja, hogy tartsanak ki, és legyenek erősek. A szakember pedig azt mondja, olykor az is jól jöhet, ha néhány napig távol tartjuk magunkat a közösségi oldalaktól, mert bár sokan gondolják másként, azért rengeteg példa van arra, hogy túl lehet élni Facebook, Instagram, Twitter és miegymás nélkül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik