Mobil

A Facebook segít csökkenteni a mobilszámlát

A Facebook szó szerint nem lesz nagyképű azok számára, akiknek fontos, hogy mekkora az adatforgalmuk.

Habár sokan vannak, akik olyan előfizetéssel rendelkeznek, hogy a havonta kiperkált összegért korlátlanul beszélhet, és korlátlanul netezhetnek, azért akadnak bőven olyanok is, akiknél még mindig korlátozott az adatforgalom, és ha véletlen túlszaladnak rajta, akkor az súlyos pénzekbe kerülhet.

Ha megnézzük a telefon beállításai között, melyik alkalmazás használja a legtöbb mobilnetes adatot, az még mindig a Facebook, ezért az üzemeltetők megpróbálnak felhasználóbarát módon viszonyulni a dolgokhoz. A közösségi szolgáltatás jelenleg éppen egy olyan megoldást vezethet be, amivel csökkentheti az adatforgalmat. A jelenleg tesztfázisban lévő újítás csupán néhány ember számára érhető el még, de azt már tudni, hogy a lényege az oldalon megjelenő képek felbontásában van, mivel ezeket csökkenti a rendszer, és így kínálja őket megtekintésre.

use less data

Értelemszerűen a hírfolyamban megjelenő, alacsonyabb felbontású, de még bőven élvezhető fotó kisebb adatforgalmat generál, mintha HD-ben akarnánk az összeset bámulni, ami jótékony hatással van a telefonszámlára is, amennyiben nem korlátlan csomagot vásároltunk. Magát a lehetőséget egyébként a hírek szerint a fent látható menüsorból érhetjük el a megfelelő pontra kattintva, ami a fenti képen a “Use Less Data” opciót jelenti.

Nem lehet tehát azt mondani, hogy Zuckerberg cége magasról tenne a felhasználóinak pénztárcájára, és itt most nem csak arról van szó, hogy ilyen-olyan reklámokkal, illetve mikrotranzakciós játékokkal kívánja kinyittatni az erszényeket. Ha pedig azt vesszük, hogy néhányan képesek elfelejtkezni egy külföldi kiránduláson is arról, hogy ott aztán valóban horror összeget lehet elkölteni a felügyelet nélküli adatforgalommal, akkor különösen jó lehet, ha a Facebook kap egy takarékos opciót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik