Mobil

Jönnek az engedélyezett autós SMS zónák Kanadában

Vajon lehúzódásra alkalmas zónák kialakítása után nem pötyögnének a sofőrök vezetés közben?

Mozgó járműben SMS-t írni (sofőrként) még az álmoskönyv szerint sem okos cselekedet, hiszen könnyen előfordulhat, hogy életünk utolsó szavai azok, amiket éppen pötyögünk, vagy ami még rosszabb, hogy miattunk mások maradnak ott egy balesetben. Ettől függetlenül nagyon sokan nem veszik komolyan, ezért Kanadában úgy gondolták, hogy valamit tenni kell.

Ha az emberek nem hajlandóak kibírni az út végéig, hogy SMS-re válaszoljanak, akkor meg kell teremteni számukra azokat a körülményeket, hogy minimális időveszteséggel, de biztonságosan írhassák meg a 160 karakteres üzenetüket. Éppen ezért a kanadai hatóságok szerint célszerű lehet a biztonsági SMS-zónák kialakítása az országutak mentén, ami arra lenne jó, hogy a türelmetlen SMS-ezők, le tudjanak húzódni, és anélkül megírni a megírnivalót, hogy bárki beléjük durranna hátulról.

sms vezetes

Ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy a pihenőkön, benzinkutakon, éttermeken kívül lennének még olyan plusz zónák, ahol a lehúzódás nem azt jelenti, hogy az autó ácsorog a padkán, aztán vagy nekimennek, vagy sem, hanem konkrétan biztonságos területek kialakítására vonatkozik. Az illetékes miniszter szerint ez egyértelmű üzenet lenne, hogy a vezetés közben nem írunk rövid szöveges üzenetet, és aki ezt nem érti meg, annak nincs helye a forgalomban.

Nem tudni azonban, hogy az autósok miként reagálnának erre, hiszen aki eddig sem akart megállni egy SMS miatt, az nem valószínű, hogy majd ezután meg fog, de a fene tudja, lehet, hogy csak ennyi hiányzik egy biztonságosabb világhoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik