Mobil

Beperelték az Apple-t, mert telefonálni lehet az iPhone-nal

Egy okostelefonnal lehet telefonálni? Felháborító! Azonnal be kell perelni az Apple-t!

Vannak a világban úgynevezett szabadalom-trollok, akik arra mennek rá, hogy nyilvánvaló dolgokért perelnek be vállalatokat. Mindez úgy történik, hogy legtöbbször alapítanak egy fantomcéget, amivel aztán a jogi kiskapukat kihasználva, mindenféle csűrcsavarral provokálnak ki jogi eljárásokat. Például úgy, hogy ha nincs levédve a “ez egy zsebszámítógép, amivel telefonálni lehet” pontos szöveg, akkor a troll simán bejegyzi erre a szabadalmat, és ha végzett, perbe fogja az okostelefonok gyártóit, mondván, hogy a telefonjaik tulajdonképpen pont ilyen kütyük. Ilyenkor arcátlanul nagy összegeket kérnek, és bár a legtöbb esetben egy Samsung vagy Apple méretű cég jogászai simán kirúgják a lábukat, olykor sikerül eljutniuk a peren kívüli megegyezésig, és pénzt beszedni a rászedett cégtől.

Most éppen az Apple szembesült egy újabb ilyen őrülettel, mégpedig egy texasi troll jóvoltából, mely azért pereli a vállalatot, mert az iPhone alkalmas a telefonálásra és az e-mailek írására. A Corydoras Technologies, ami márciusban hasonló agymenéssel nyitott tüzet a Samsungra, összesen hat szabadalom miatt mérgelődik, legalábbis ez derül ki az Apple közleményéből. Mindez azt jelenti, a Corydoras szerint nem kevesebb, mint húsz Apple eszköz sérti a szabadalmakat, mégpedig azért, mert hang- és FaceTime hívásokat lehet velük kezdeményezni, illetve ugyanazon az oldalon is van kamera, ahol a kijelző. Felháborító, igaz?

iphone apps_lead

De a jogi kereset szerint gondok vannak a geográfiai adatok kijelzőn történő megjelenítésével, és a nemkívánatos hívások blokkolásával, valamint az e-mailek küldésével és fogadásával. Nem véletlen, hogy a kártérítésre utazó cég az Apple-t támadja, hiszen olyan vállalatról van szó, mely a tavalyi adatok szerint a legkedveltebb célpontja volt a szabadalmi trolloknak a tengerentúlon. Reményeink szerint azonban az ügyvédek valóban vannak olyan ügyesek, hogy az ilyen kártékony kezdeményezéseket rövid távon sikerüljön leszerelniük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik