Mobil

Itt a legjobb mobilos segéd matek vizsgához

Íme egy olyan alkalmazás, ami felismeri a kézzel írt szöveget, és azt is, ha valamit elbaltáztunk egy képletben.

A matek tipikusan az a tantárgy, amiben a puskának nem sok értelme van, ha egy konkrét feladatot kell megoldani, és nem valami elméletről van szó, amit kellő mennyiségű magolással az is meg tud tanulni, akinek egyébként hidegrázása van a számoktól. De a digitális korszak digitális puskái ezen is segítenek.

A Mathpix egy olyan alkalmazás, mely képes a kézzel írott szöveget képfelismerő algoritmussal értelmezni, és ha ezzel megvan, akkor azt is jelezni tudja, ha valamit nem jól írtunk, ergo megkeresi a helyes megoldást, és már mutatja is. Ezzel a funkciójával egy nagyon jól működő, és hasznos segítség lehet azoknak, akik csak ugatják a matematikát, és minden egyes dolgozat, zárthelyi, vagy éppen vizsga újabb próbatételt jelent számukra az életben maradás színpadán.

Az alkalmazás felülete olyan, mint bármely más sztenderd kamerás app esetében, tehát csak be kell állítanunk, hogy hová mutasson a fókuszpont, majd ezt követően exponálni, és kivárni, hogy a Mathpix megkeresse azt a megoldást, ami nekünk nem ment. Nagyon hasznos funkció az a lépésről-lépésre vezető súgó, melynek segítségével többféle úton is eljuthatunk a megoldáshoz, ám azt nem szabad elfelejteni, hogy az alkalmazás használatához internetkapcsolat szükséges.

Tehát ha mi vagyunk olyan szerencsétlenek, hogy éppen iraki diákként próbálunk vizsgázni, akkor számítsunk rá, hogy a kormányzat képes lelőni a netet azért, hogy ne tudjunk puskázni. Egyebekben viszont azt lehet mondani, hogy a Nico Jimenez (PhD hallgató, Stanford), és még néhány középiskolás által fejlesztett alkalmazás a maga nemében egyedülálló, és a jövőben biztosan továbbfejlődik, ami még komolyabb támogatást jelent a feladatoknál elakadó tanulóknak, hallgatóknak. iPhone és iPad tulajdonosok már tölthetik is bőszen lefelé, Android alá viszont sajnos egyelőre nem érhető el ez a hasznos kis segéd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik