Mobil

Ez a fogkefe önnek is megmutatja, mi van a szájában

Manapság már mindent összekötnek a mobillal, és vannak olyan megoldások is, amik ugyan nagyon hasznosak, de tényleg élőben akarjuk nézni, mi lapul a fogaink között?

Habár a szánkat naponta kétszer (jó esetben) három percig takarítjuk, valahogy mégsem jut eszünkbe, hogy azt nézegessük, mi lakik benne, hiszen nem olyan hely, ahol az ember sokat időzik, szimplán csak megmossa a fogait, köp egyet, és már el is felejtette az egészet. Ám az ONVI szerint ideje kicsit jobban is megismerni, hogy mi van odabent.

Éppen ezért megalkotta a Prophix nevű fogkefét, ami – talán meg sem lepődnek – okosfogkefe, legalábbis annyiban mindenképpen, hogy képes videót streamelni a telefonunkra miközben a szájüregünkben tartózkodik, ezáltal jobban megismerjük azt a világot, ami az ajkaink mögött van. Alapból a kamera nagyjából három fogat képes mutatni, de a zoom funkcióval közelíteni is lehet, ilyenkor egy fogat szemlélhetünk meg alaposabban.

prophix

A Prophix párosítható Bluetooth-on át, illetve kapcsolódhat Wi-Fi segítségével, de jelenleg csak iOS-szel kompatibilis, ám hamarosan érkezik az Android verzió is, ám ennek a fejlesztése még tart. Jelenleg az előrendelési szakaszban létezik a projekt, melyben a vásárlók a 299 dollárjukért még négy fejet is kapnak, és azt sem árt tudni, hogy a kiskereskedelmi forgalomban már 399 dollár lesz a fogmosós kütyü.

Habár elsőre nem tűnhet úgy, hogy pont egy élőben videózni képes fogkefe az, amire a világnak szüksége van, biztosan akadnak néhányan, akiknek szüksége lehet rá, és nem csak azért, mert már régi vágyuk a fogaik belülről bámulása, hanem mert szükséges, hogy folyton odabent nézelődjenek. Innentől kezdve azonban az sem kizárható, hogy hamarosan jönnek az élő videók a Facebookon, melyben az emberek a fogukat mossák, mi pedig azt nézhetjük, hogy mi történik odabent. Az lesz ám a szép világ!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik