Mobil

Ez a mobil prototípus olyan, mint egy Rubik-kocka

A Transformers autó-robotjaihoz hasonlóan a telefonokból is szabadon formálható multi-eszköz válhat, ráadásul a videóban bemutatott koncepció egyes részei már működhetnek is.

Mindig érdekes, amikor a telefonokkal kapcsolatos koncepciót lát az ember, hiszen ilyenkor azt gondoljuk, hogy tulajdonképpen akár működhetne is a dolog. Ráadásul előfordul, hogy mindössze néhány év múlva tényleg valóság lesz abból, ami most csak egy animáció formájában létezik. Ilyen az a koncepció is, ami szerint a közeljövőben alakváltó telefonok jöhetnének, melyek különféleképpen variálható blokkokból állnak.

A Cubimorph nevű koncepcióban leginkább az lehet érdekes, hogy félig-meddig (de inkább félig) már működik, bár hozzá kell tenni, hogy csakis a mechanika van még kész, ami a kijelzőt illeti, az fogósabb feladat lesz, de maga a megoldás már most is figyelemre méltó. Sokat lehetne beszélni arról, hogy mi is történik a blokkokra osztott alakváltóban, de egyszerűbb, ha megmutatjuk egy videón, és majd utána teszünk hozzá még ezt-azt.

Ahogy a filmecskén is látható, a kockák maguktól alakulnak, és bármely irányba elfordulhatnak, ám az érintőképernyős felület így is mindig látható lenne, és akár még az is megtörténhet, hogy ami az egyik pillanatban egy okostelefon, az a másikban már egy kontroller, amivel bőszen lőjük az ellent, vagy csüngünk a falon egy ügyességi játékban. A fenti videóból az is kiderül, hogy az alakváltás algoritmikusan történik, tehát az eszköz magától elkerüli az olyan értelmetlen formákat, mint a bot, ami semmilyen szempontból nem jó, hiszen nem lehet zsebre tenni, és amúgy is, mi értelme lenne egy bot-telefonnak? Bezzeg a kocka, vagy a téglalap!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik