Mobil

Az új Sony mobilon minden hatalmas

A Sony a megalomán szelfimániásokat támogatja a júliusban megjelenő telefonjával.

Miközben vannak egy páran, akik méla nosztalgiával gondolnak azokra az időkre, amikor az okostelefon még simán elfért a farmerzsebben, a Sony úgy gondolta, nem rossz az, ha 6 hüvelykes kijelzővel dobja piacra az Xperia X család újabb tagját, ami az Xperia XA Ultra névre hallgat, és semmije nincs, ami kicsi lenne. Vagyis van, de az sem kicsi, hanem vékony.

A középkategóriás modell elsősorban leginkább azoknak lehet érdekes, akiknek a világ a telefonos fotózásról, és a szelfikről szól, hiszen a hathüvelykes kijelző fölött az előlapon is egy olyan kamera figyel, amilyet mostanában is sokan csak főkameraként, a hátoldalra biggyesztenek. A 16 megapixeles jószág nem csak verőfényes napsütésben, de igen mostoha megvilágítási körülmények közt is kiváló önfotókat készít a gyártó szerint, ráadásul még egy külön szelfi-vakut is kapott, hogy a legsötétebb éjszakában is természetes fényben ragyogjon a fogsorunk, az optikai stabilizátor pedig kiszűri az átmulatott órák okozta kézremegést. Sőt, csak fel kell emelnünk a szabad kezünket, és máris indul a visszaszámláló, melynek nullához érkezése után elkészül rólunk az évszázad önarcképe, ami máris mehet fel a Facebookra.

Xperia XA Ultra Black Group

Ezek után persze nem lehet panasz a hátoldalon található kamerára sem, ami 21,5 megapixeles, és hibrid autofókusszal rendelkezik, ráadásul készenlétből pillanatok alatt a képkészítés fázisában van, tehát a gyorsabban mozgó, vagy illékony témák sem okoznak gondot neki. Az elkészült fotókban aztán hosszasan gyönyörködhetünk a hathüvelykes, lekerekített kijelzőn, mely fém burkolatban lakik,keretek pedig csak alul és felül vannak, ezáltal meglehetősen jól illeszkedik a tenyérbe, és egykezes használatot is lehetővé tesz.

Amit még mindenképpen érdemes elmondani a Sony Xperia XA Ultra esetében, hogy az UCH-12 gyorstöltő segítségével mindössze tízperces töltéssel újabb 5,5 órányi üzemidő nyerhető, bár hajszálnyit rontja az összképet, hogy rendelhető kiegészítő, tehát alapból nem lesz benne a dobozban. A telefon ízléstől függően fekete, fehér, illetve lime arany színben vásárolható, de majd csak júliustól, hiszen akkor kerül a boltokba.

Xperia XA Ultra Colour Range

Ajánlott videó

Olvasói sztorik