Mobil

Közvetlenül cseveghetünk már YouTube videó alatt is

A YouTube nem szeretné, ha a felhasználók valahol máshol beszélnék meg a videókban látottakat, ezért inkább saját felületén tartja őket.

Biztos mindenkivel volt már olyan, hogy talált valami YouTube videót, amit azonnal meg kívánt osztani az ismerőseivel, de mivel közös gépet használ a párjával, ezért mindig újra be kell lépnie Facebookra, majd megkeresni az adott embereket, akiknek el akarja küldeni, közben sokat kattintani, és csak utána tudja eléjük tárni az érdekességet.

A YouTube megpróbál könnyíteni a felhasználók helyzetén, és nem kényszeríteni őket felesleges körökre, inkább lehetőséget nyújt arra, hogy egyenest a saját felületéről, bármilyen migrálás nélkül tudjunk, megosztani és beszélgetni egy adott videóról az ismerőseinkkel. Így nincs szükség a link másolására és beillesztésére, legyen szó Facebookról, e-mailről, alkalmazásról, vagy bármi másról. A YouTube azt szeretné, ha mindenki az ő felületén maradna, és ez nem is rossz gondolat.

youtube chat

A jelenleg még csak csekély számú felhasználónál elérhető funkció segítségével a YouTube mobilalkalmazásán belül lehet meghívni embereket, akikkel szeretnénk megnézetni a videót, és ugyanitt folytathatunk velük társalgást arról, hogy a mi a véleményük a látottakról, de az egész egy új lapon fog megjelenni. Mindemellett a meghívottak bármikor ki-és beléphetnek, és ha egy darabig nem voltak benne a csevejben, belépés után láthatják, hogy miről maradtak le, pont mint egy Facebookos csacsogásban.

A lépés mögött az állhat, hogy ha az olyan platformok, mint a Facebook és a Snapchat a YouTube babérjaira tör, akkor ő is megteszi ugyanezt, csak visszafelé. A felhasználók pedig elvileg minden ilyen jellegű rivalizálással csak nyernek, hiszen többletfunkciókat kapnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik