Mobil

Most jöhet el a vezeték nélküli fülesek ideje

Kicsit furán néz ki, ráadásul egy másik gyártó termékére hasonlít a Samsung fülese, cserébe viszont valóban mentes lehet a madzagoktól.

A vezeték nélküli eszközök egyre elterjedtebbek, ugyanakkor továbbra is akadnak hátrányaik, így például az olykor rövid működési idő (az apróságokban dolgozó akku teljesítményétől függően), illetve a korlátozott hatósugár, ám a Samsung a Gear Icon X segítségével akár még száműzheti is ezeket a hátrányokat. Akár úgy is, hogy közben a terméke kísértetiesen hasonlít a Bragi által gyártott Dash fülesre, de azt mondják, jó helyről átvenni dolgokat nem szégyen.

A Gear Icon X megjelenésében is összetéveszthető egy nálunk még viszonylag ismeretlen gyártó, a Bragi termékével, ráadásul ugyanúgy van rajta szívritmus érzékelő, akkumulátortöltő csatlakozó, és sehol nem visel gombokat, mert minden érintéssel vezérelhető. A legvadabb értesülések szerint ráadásul a füles akár önálló médialejátszóként is funkcionál majd a maga 4 GB háttértárolójával, mindemellett por-és vízálló, ráadásul a fizikai aktivitásunkat is méri, ha szükséges, mint ahogyan a Dash. Ám az meglehet, hogy szoftveresen többet tud a Bragi kütyüjénél, és ha árában nem lépi túl a 250-300 dollárt, akkor akár még jó vétel is lehet.

Ezeket a képeket egy terméktesztelő tette fel a netre
Ezeket a képeket egy terméktesztelő tette fel a netre

Azt azonban továbbra sem tudni, hogy miként valósul meg a valóban vezetékmentes működés, és a két fülhallgató miként kapcsolódik egymáshoz, de a képek alapján gyanítható, hogy a toknak komoly szerepe van ebben, ugyanakkor az is kérdéses, hogy miként valósul meg a szívritmusfigyelés. Természetesen az sem kizárt, hogy a Samsung úrrá lett az ezen eszközökre jellemző problémákon, de ez csak akkor derülhet ki, ha majd megjelenik a füles, vagy a gyártó árul el részleteket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik