Mobil

Ez a kütyü ránk szól, ha sokat görnyedünk a székben

Aki nem akar görnyedezve infarktust kapni, gondolkodjon el, hogy miben segítheti a modern technika.

Akik egész nap ülő munkát végeznek, tudják, hogy olykor jön a hát-és derékfájás, elzsibbadhatnak a lábak, nem is beszélve arról, hogy a póz a vérkeringésre sincs túl jó hatással, így fokozott kockázatot jelent az egészség szempontjából. Vannak azonban olyan kütyük, melyek segíthetnek abban, hogy ha már a munkaidőnk jelentős részét üléssel kell tölteni, azt legalább a megfelelő testtartásban tegyük.

A Lumo Lift nevű mütyür egy ideje elérhető a piacon, de nagyon kevesen tudnak róla, holott már csak azért is jó, mert nem a csuklónkra kell tenni, hanem a kulcscsont tájékán a ruhánkra rögzíthető, és utána már csak annyi a teendőnk, hogy engedélyezzük neki a helyes testtartásunk beállítását. Innentől kezdve minden egyes mozgolódás után, amikor nem a helyes testtartásban ülünk, a Lift rezgéssel adja tudtunkra, hogy valami nem az igazi. Az időtartam is állítható, tehát megadhatjuk, hogy már 3 másodperc után jelezzen, de akár 10 percig is képes eltűrni, hogy görnyedezünk. A gyári ajánlás egyébként maximum két perc.

lumo lift

A Lumo Lift működőképessége abban rejlik, hogy a rezgés kellően idegesítheti a használót, aki ezért egy idő után már önkéntelenül is igyekszik megtartani a megfelelő testhelyzetet, ám apró hiányossága, hogy amikor használója feláll az asztalától, sétál egyet, lehajol ezért-azért, akkor ezt az eszköz nem tudja értelmezni, és folyton nyavalyog, hogy valami nincs rendben. Más szempontból azonban jól működik, és a Bluetooth kapcsolat is megfelelően bizonyít a hétköznapokban, így aki azt érzi, hogy szüksége van mesterséges beleszólásra a testhelyzetével kapcsolatban, ezzel a kütyüvel javíthat a helyzeten, akár Androidot, akár iOS-t használ.

Az USB-ről tölthető Lift 5 napig bírja egyhuzamban, ám az ára elég borsos, hiszen 80 dollárért szerezhető be, ami napi árfolyamon 22 000 forint, de ha figyelembe vesszük, hogy segítségével megszűnhetnek a hátfájások, derékfájások, és a szív-érrendszeri kockázatok is csökkenthetőek, talán nem is olyan sok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik