Mobil

A Netflix segít a mobilosoknak benne maradni az adatkeretben

A Netflix megjelenését nagyon sokan várták idehaza is, főleg azok, akik rajonganak a sorozatokért, bár azt érdemes tudni, hogy apróbb hiányosságok még vannak a szolgáltatásban, de idővel ezek is megoldódnak. Ugyanakkor a Netflix arra is igyekszik figyelni, hogy ne fussunk ki az adatkeretünkből, amivel egy márciusi ígéretüket váltották valóra.

Akkor ugyanis azt mondták, hogy igyekeznek odafigyelni a mobilosok lelkivilágára az adatforgalom kapcsán, ezért az alkalmazásukat úgy fejlesztetik, hogy mind Androidon, mind pedig iOS-en lehessen állítani a videó minőségén, ami értelemszerűen kisebb adatmennyiséget jelent alacsonyabb felbontás esetén. Alapértelmezésben az alkalmazás úgy állítja be a felbontást, hogy háromórányi stream alatt 1 GB mennyiség folyjon át a készülékünkön, mert a cég szerint ez tartja leginkább egyensúlyban az adatmennyiséget és a mozgókép élvezhetőségét.

netflix_2

Mindezek mellett alacsony, közepes, illetve magas minőség állítható be, ami négy-, kettő-, illetve egyórányi időtartam alatt jelent 1 GB forgalmat. Ám van egy ennél még jobb lehetőség, ami korlátlan adatforgalmat jelent, és úgy hívják Wi-Fi, de ez sajnos nem áll rendelkezésre mindenhol, ugyanakkor nagyon sokan vannak, akik korlátlan csomaggal rendelkeznek, nekik pedig majdnem mindegy.

Az adatsebesség változtatása még azért is jó lehet, mert hiába a korlátlan csomag, ha olyan helyen vagyunk, ahol nem kapjuk meg a teljes sávszélességet, így kényszerű okokból kell rontani a minőségen, és ekkor az alacsony értékkel is be kell érnünk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik