Mobil

Megjelent a Huawei P9 jóárasított változata

A Huawei bemutatta legújabb okostelefonját, a P9 Lite-ot, amely az április elején megjelent prémium készülék, a P9 középkategóriás verziója.

A közlemény szerint a P9 Lite kifejezetten a fiatalokra szabott készülék, ami abban a tekintetben mindenképpen igaz, hogy egyrészt nem a százezer fölötti kategóriában versenyez, másrészt pedig a nagy testvér funkciói közül azokat tartotta meg, amit a fiatalabb korosztály kedvelhet.

Egyrészt fontos a kamera, amelyből a P9 Lite egy 13 megapixeles, LED vakuval ellátott hátoldalit kapott f/2.0 rekeszértékkel és 5P lencsével, amely állítólag gyenge fényviszonyok mellett is vállalható képeket készít. Emellett persze az összes divatos funkciót belepakolták az arc- és mosolyfelismeréstől az egyérintéses fókuszon át a HDR fotók készítéséig. Az előlapi kamerával 8 megapixelen készíthetünk szelfiket.

Szintén külön fókuszt kapott a zenehallgatás: a HiSilicon Hi6402 audio DSP nem csak hangerőben szárnyalja túl az előző modelleket, de a hangminőség, főleg a mély hangok dinamikája terén ígér jobb teljesítményt. Az 5,2 hüvelykes full-HD kijelző körül kifejezetten vékony, 2 milliméteres keret fut végig, tehát a megjelenítő a telefon előlapjának több mint 76 százalékát foglalja el.

huawei-p9-lite-01

A P9 Lite-ot 3000 mAh-s akkumulátor és a Huawei saját fejlesztésű Kirin 650-es nyolcmagos chipsetje működteti. A készülék 2GB RAM és 16GB ROM tárhellyel rendelkezik, 128GB-os microSD kártyával bővíthető. Szerencsére a Lite modellből nem spórolták ki a P9 ujjlenyomat-olvasóját sem.

Az új modell Magyarországon a Huawei kiskereskedelmi partnereinél május második felétől lesz elérhető dual SIM-es verzióban 89 990 forintos javasolt bruttó fogyasztói áron, szürke, fehér és arany színekben. A szolgáltatóknál egy SIM-es változatban lesz kapható: a Telekomnál várhatóan 2016 május végétől fehér és szürke színekben, a Vodafone-nál és a Telenornál pedig júniustól, szürkében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik