Mobil

A Twitter segít érdekes blogokat találni

Connect néven egy új funkció kerül bele a Twitter androidos és iOS-on működő mobilklienseibe: a bejegyzések fölött, az app tetején található sávra koppintva egy olyan gyűjtőoldal bukkan fel, amelyen számunkra ajánlott Twitter-blogokat találhatunk. Ezeket az alapján válogatja össze a rendszer, hogy milyen jellegű blogokat követünk már, hol tartózkodunk éppen, és mik azok a trendi történések vagy témák, amik Twitter-szerte épp népszerűnek számítanak.

Az új sáv az eddigi Find People funkciót váltja fel, de persze továbbra is elérhető marad az új gyűjtőlapon a korábbi funkció, mellyel további személyeket és blogokat kereshetünk. Ha a telefon névjegytárát szinkronizáljuk a Twitter alkalmazással, akkor itt ajánl majd olyanokat is az app, akiknek a telefonszáma, vagy e-mail címe valamilyen okból szerepel már a mobilunkban, de Twitteren még nem követjük.

twitter-connect-gif

A szolgáltatás fejlesztői szerint az új funkció folyamatosan finomodik majd, ahogy egyre több felhasználói aktivitást figyel és elemez. Ha például sok focistát követünk valami elvetemült oknál fogva, akkor az ajánlott blogok között is lesz egy tonna focis téma és blog.

Szakértők szerint rá is fér a Twitterre valami vérfrissítés, mert a jelek szerint a Facebook dominanciáját továbbra sem sikerül megszorongatnia, de még akik Facebookról elvándorolnak, azok sem a Twittert választják. Az új Connect funkciótól a fejlesztők azt remélik, hogy megnő a felhasználók Twitteres aktivitása, többet csiripelnek, több hozzászólást generálnak, tehát újra növekedési pályára lendítik a szolgáltatást. Mondjuk persze lehet, hogy inkább azt a nyamvadt karakterlimitet kéne tényleg feloldani ígérgetés helyett, de ezt már csak mi mondjuk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik