Mobil

Töltés közben gyulladt ki a telefon

Nem túl vidám dolog azt tapasztalni, hogy a nem túl régi csúcsmobilunk lángokba borul töltés közben.

Időről-időre olvasni olyan esetekről, amikor egy telefon kigyullad vagy felrobban, és szélsőséges esetben súlyos sérüléseket okoz, vagy ami még rosszabb, emberéletet követel. Habár szerencsére nem túl sűrűn történnek ilyen esetek, mindig elgondolkodik az ember, hogy vajon vele is megtörténhet-e, főleg annak tükrében, hogy most éppen egy prémium termékkel akadt probléma, aminél nem álltak fent különleges körülmények.

PhoneArena értesülései szerint ezúttal egy Samsung Galaxy S6 Edge+ lett az áldozat, aminél leginkább az lehet érdekes, hogy semmilyen olyan külső, zavaró tényezőről nem tudni, mint a hasonló eseteknél, amikor legtöbbször valamilyen noname, utángyártott töltő miatt következik be a baleset. A telefont a tulajdonosa feltette töltőre, majd otthagyta az ágyon, hogy csendes magányában táplálkozzon, de nem is takarta le semmivel, hogy esetleg a túlzott melegedést, vagy a légmozgás hiányát lehetne okolni a bajért.

phone_on_fire-640x290

A pórul járt tulajdonos azt mondta, mindössze egy sistergő hangot hallott, majd füst tört elő a készülékből, ezt követően pedig egyszerűen kigyulladt, de szerencsére gyorsan sikerült eloltani, így nagyobb baj nem lett. Úgy tudni, hogy az egyetlen – szokásostól eltérő – motívum az volt, hogy a töltéshez a Samsung Galaxy S3 töltőjét használta ahelyett, amit az S6 Edge+-hoz kapott. A Pembruke Pines-ban (Florida) lévő Repair Center szerint azonban önmagában ettől még nem kellett volna lángra kapnia az eszköznek, vagy legalábbis nem valószínű, hogy itt kell keresni az események kiindulópontját.

Sokkal inkább az akkumulátor meghibásodása okozhatta a problémát, illetve nem zárható ki, hogy korábban maga a felhasználó okozott valami olyan sérülést a telefonon, amitől bekövetkezhetett a baj. Mindenesetre most legalább nem arról volt szó, hogy valaki néhány dollárnyi spórolás miatt gyújtotta magára a házat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik