Mobil

A Twitter mostantól nem közösségi média, hanem hírportál

A Twitter meglelte a módját annak, hogy vetélytársai közül távozva, rögtön az alkalmazások első helyén találja magát.

A Twitterről mindenkinek valami egyszerű dolog jut eszébe: rövid, velős gondolatok megosztása, egy halom hashtaggel megfejelve, közösségi média vegyítve a gyorséttermi életérzéssel. Persze egy ideje van már szó tizenezer karakteres bővítésről is, az ismert szolgáltatás egyelőre mégis maradt az, ami. De a fejlődés megállíthatatlan, vagy legalábbis mindig van, ami változik, így most éppen az, hogy a Twitter pozíciója megváltozott az iTunes Store-ban, így a “közösségi média” szekcióból átkerült a “hírekbe”. Mondhatni, kis lépés egy app életében, de fontos abban a tekintetben, hogy hová is tart az egész közösségi média úgy általában, és benne a Twitter.

twitter_cikk

Nagyon sokan ugyanis azt tartják a Twitter egyik legfontosabb funkciójának, hogy mindenféle történésekről, rendezvényekről valós időben kapnak rövid értesítést, miközben a szolgáltatás sokkal kevésbé szolgálja a barátokkal való kapcsolattartást. A legtöbben a csiripelős oldalra úgy tekintenek, mint egy felületre, ahol számukra fontos és érdekes emberek és események leggyorsabb, lényegi híreit és újdonságait követhetik nyomon, mintha egy hírportálon csak a címeket és legfeljebb az első bevezető mondatot olvasnák el.

Mindemellett az, hogy a Twitter átkerült a közösségi szekcióból a hírek közé, azt hozta magával, hogy mint híralkalmazás, rögvest az első helyen landolt, míg korábbi helyén kemény harcban állt a Facebookkal, a Whatsappal, a Faceboom Messengerrel, illetve a Skype-pal. Így azonban nincs kivel osztozni, és mivel a népszerűsége megvan, nem volt különösebb probléma a dobogó tetejére mászni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik