Mobil

Virtuális valóságba költözött a Minecraft

Az elmúlt évek egyik legsikeresebb játéka mostantól elérhető a Samsung Gear VR-re, már térben is elveszhetünk a kockák között.

Bár az Oculus Riftre optimalizált Minecraft még nem készült el, egy másik népszerű VR headset, a Samsung Gear VR tulajdonosok már belevághatnak a kockák bányászásába és újraépítésébe – persze csak akkor, ha van Galaxy S7, S7 Edge, S6, S6 Edge, vagy Note 5 telefonjuk is (igaz, anélkül meg miért lenne Gear VR-jük).

Az Oculus Store-ból elérhető játék funkcióit tekintve minden téren megegyezik a Pocket Edition nevű kiadással, ugyanannyiba is kerül, és szintén elérhető benne a keresztplatformos játék. Ez azt jelenti, hogy együtt játszhatunk benne a hagyományos Pocket és Windows 10 változatokat használókkal. Annyi extra szükséges a játékhoz, hogy a Gear VR mellett szükség lesz egy Bluetooth-on kommunikáló játékvezérlőre is.

A játék megjelenését még Mark Zuckerberg is megtolta egy kis promóval, Facebook oldalán egy rövid előzetest tett közzé a Minecraft VR-re optimalizált változatáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik