Mobil

Facebook, Messenger és Instagram app jön Windows 10 Mobile-ra

Végre-végre, a világ megmenekült! Komolyra fordítva a szót, a legújabb mobil Windows is megkapta a natív alkalmazásokat a Facebook közösségi triójához.

A Microsoft nagy örömmel jelentette be, hogy immáron elérhető a Facebook és a Messenger alkalmazás a Windows 10 PC-kre és táblagépekre, illetve a hivatalos Instagram alkalmazás Windows 10 Mobile-ra, ehhez pedig csak annyit kell tenni, hogy a felhasználók ellátogatnak a Windows Store-ba.

A cég elmondása szerint a fejlesztésnél fontos volt a gyors futás és a könnyű használat,illetve a legfrissebb tulajdonságok integrálása, de ez igazából csak a szokásos marketingszöveg, a lényeg viszont az, hogy a Microsoft eleget tett annak az ígéretének, amit korábban mondott az UWP (Universal Windows Platform) kapcsán. Egyebekben sokan emlékezhetnek a fotós alkalmazás bétájára márciusból, ugyanakkor azt érdemes tudni, hogy a Windows 10 Mobile támogatás még mindig kissé korlátozott.

windows 10 instagram

A Facebook és a Microsoft egybehangzóan állítja, hogy a Windows 10 Mobile-ra érkező Instagram minden olyan tulajdonságot tartalmaz, amire a közösségi oldalak felhasználóinak szüksége van (magyarul tehát mindent, amit más platformon is használnak), beleértve a direkt üzenetküldést, a felhasználóváltást, és a frissített keresőeszközöket. Ja, és még mielőtt elfelejtenénk, természetesen a mozgóképes anyagokat is. Az egész egyébként olyan, mint a desktop alkalmazások esetében, tehát a Live Tiles (élő csempék) is támogatott, ami a könnyebb kezelhetőségben játszik szerepet, hiszen így a kezdőképernyőn is könnyedén követhetjük az új bejegyzéseket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik