Mobil

Füles és fitnesspánt: új Samsung okoskütyük érkeznek

A fitness iránt elhivatottaknak érkezik egy két éves okoskarkötő új változata, valamint egy különleges fülhallgató.

Egy terméktesztelőtől kiszivárgott információk és néhány fotó alapján a VentureBeat jött elő a hírrel, miszerint a Samsung hamarosan két újdonsággal bővíti a Gear termékvonaslat. A Gear Fit okoskarkötő már két éves, ideje is volt a ráncfelvarrásnak, és a képek tanúsága szerint egy hajlított AMOLED kijelzős modell érkezik nemsokára. A még kézre simulóbb modellben az eddigi lépésszámláló és pulzusmérő mellett saját GPS is helyet kap, így akár arra is lehetősége lesz a felhasználónak, hogy telefon nélkül induljon el futni, és a tevékenység pontos naplózását elég a megérkezés után szinkronizálni a telefonnal.

Még érdekesebb az IconX néven emlegetett apró fülhallgató-pár, amely láthatóan teljesen vezeték nélküli kivitelben készült el (mennyire csodás lesz mindez, amikor egy csatornafedél fölött pottyan ki valamelyik a fülünkből, de ne a legrosszabb lehetőségből induljunk ki).

A hallójáratba mélyen illeszkedő szilikonos fülesek hátulján a tesztelő szerint érintésérzékeny panelek találhatók, amelyeket megérintve különféle alapvető parancsokat is adhatunk a kütyüknek.

Szintén érdekes, hogy 4 gigabájtos belső tárhellyel rendelkeznek, tehát ezeket is elvihetjük telefon nélkül egy jóféle futásra, közben pedig a fülünket pöcögtetve válthatunk zenét. A kis füles-pár egyébként por- és vízálló, bár ennek mértékét még nem tudni, de lehet, hogy ez alapján úszáshoz sem lesz rossz választás ez a mini lejátszó, amely persze telefonnal is kommunikál Bluetooth kapcsolaton keresztül.

Azt viszont még nem tudni, mikor és mennyiért érkeznek az újdonságok, az ilyesmit a tesztelőknek sem kötik feltétlenül az orrára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik