Mobil

Fekete-fehér lesz az Instagram

Az Instagram a nem túl hosszú története alatt olyan őrületes módon nem sokat változott, akár a külalakot, akár a funkciót vesszük alapul, bár tény, hogy időközben bekerült a videós lehetőség, és nem is olyan régen egyszerűsödött a mozgóképes anyagok keresése.

Azt viszont a legnagyobb jóindulattal sem lehet állítani, hogy külalakjában bármiféle drámai változás történt volna, igaz, ha azt vesszük, ugyanez elmondható a Facebookról is. Az Instagram maradt a kék alapoknál, és csak az ikonjai estek át némi frissítésen, ám mindez akár most meg is változhat. Persze egy ilyen alkalmazás esetében túl sok mozgástér nincs. Éppen ezért Anton Abramov a The Verge-nek mutatott teszt dizájnban csak annyit tudott kiemelni, hogy fekete-fehér, illetve elmondta (és meg is mutatta), hogy az ikonok is egyszerűsödnek, bár eddig sem voltak túlbonyolítva.

instagram-fekete-feher-003

Aki így első hallásra megijedt volna, annak gyorsan eláruljuk, hogy mindez csak magát az alkalmazást érinti, de a feltöltött képek természetesen továbbra is maradnak színesek, mert a felhasználók alighanem kiegyenesítenék a kaszát, ha mindez a fotókra is vonatkozna. Az Instagram megerősítette, hogy a fekete-fehér dizájn valódi, de kiemelték, hogy csupán tesztfázisról van szó, amit a felhasználók egy egész szűk csoportja láthat, és megeshet, hogy szélesebb körben soha nem is fog elterjedni.

Mindezt tehát úgy kell felfogni, mint egyfajta próbálkozást arra, hogy valamivel újítsanak a kinézeten, de egy ilyen jellegű alkalmazásnál a felhasználókat talán nem is annyira a körítés, mint inkább a funkciók megfelelő működése és fejlődése érdekel. Legyen jó sok szűrő, egy halom állítási lehetőség, aminek a végén még a paradicsomszeműek is olyan képet alkothatnak, ami a National Geographic aktuális kiadványába kívánkozik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik