Mobil

Az Uber app segít a sofőröknek olcsón tankolni

Az Uber már nemcsak az olcsó helyi utazásokban segít, hanem abban is, hogy minél kevesebb pénzért tankolhassunk.

Idehaza a taxisok akaratuk ellenére egy csodaszép Uber logót raktak ki az autóikkal a Hősök terén, ráadásul az általuk annyira gyűlölt szolgáltatás még akciót is tervezett a tüntetés idejére (és épp ezért sokaknál ismét megnyerte a napot), így bármennyire is fáj a sárga autósok sofőrjeinek és üzemeltetőiknek, az adóelkerülőnek nevezett Uber továbbra is rendkívüli népszerűségnek örvend. Sőt, most abban is segít a sofőröknek, hogy azok minél könnyebben megtalálják az olcsóbb tankolási lehetőségeket.

A Fuel Finder nevű alkalmazás viszonylag egyszerű elven alapul, hiszen a térképen megmutatja a környékben lévő benzinkutak árait, elhelyezkedésüket, távolságukat, és amennyiben kiválasztottuk a számunkra leginkább szimpatikust, szépen oda is vezet, mégpedig a leggyorsabb útvonalon. A lényeg tehát, hogy amire eddig külső alkalmazásokat kellett igénybe venni, az most egyetlen appba lett integrálva, mely leginkább azért jó, mert így időt tudunk spórolni azzal, hogy nem külön kell az alkalmazásokat kezelgetni.

fuel finder

Nem kétséges, hogy így sokkal egyszerűbb keresni, találni, és odanavigálni, de az Uber nem csak ennyi újítást mondhat magáénak, hiszen megújult az utasok és sofőrök értékelése, az utazások előtörténetei és a leírások is, mert mostantól ezek miatt nem kell gép elé ülni. A rendszer tehát egyre jobban használható, és bár egy halom ország személyszállító kisiparosa tiltakozik az Uber működése ellen, annak népszerűsége továbbra is töretlen.

A taxisok problémája leginkább abból származik, hogy míg nekik sárga autóval kell járniuk, és szigorú szabályoknak megfelelniük, addig az Uber sofőrök jelentős könnyítésekkel viszik utasaikat, így olcsóbbak tudnak lenni, ami elszívja a taxisok elől a kuncsaftokat. Abba most ne menjünk bele, hogy a honi tüntetések jellege mennyivel visz közelebb a megoldáshoz, és megint – mint minden Uberrel foglalkozó cikkben – jelezzük, hogy most sem foglalkozunk az adózás és a jogok kérdéskörével, szimplán csak a felhasználói élményt, az üzleti modellt és az alkalmazást vizsgáljuk a techrovatban, miközben reménykedünk, hogy minden érintett fél, az Uber, a taxisok, a taxitársaságok és az állami döntéshozók egyaránt betartják a játékszabályokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik