Mobil

Negyvenszer tudja feltölteni a mobilt ez az óriás-akku

Se nem kicsi, se nem könnyű, viszont negyvenszer is feltölti a telefonunkat az Isten háta mögött: mi az?

Habár mostanság egyre több olyan telefon van, aminek az akkumulátora többet tud a megszokott kétezervalahányszáz mAh-nál, mind jobban előtérbe kerülnek a power bank néven emlegetett eszközök, melyek akár 2-3 töltésnyi energiát is hordozhatnak magukban, kiviteltől és ártól függően. Előnyük, hogy általában kis helyen elférnek, ezért bárhová magunkkal vihetjük őket, így nem kell attól tartanunk, hogy a kritikus pillanatban csak a telefonunk sötét kijelzőjével tudunk farkasszemet nézni.

Az ilyen eszközök haszna tehát egyértelműen akkor jelentkezik, amikor olyan helyre megyünk, ahol nincs kéznél hálózati csatlakozó, és aki ilyen körülmények közt is biztosra szeretne menni, annak jó szívvel ajánlható az Anker-féle PowerHouse. Ez az eszköz ugyanis nem kevesebb, mint 434 Wh-nyi áramot raktároz a burkolata alatt, ami elképesztően sok, figyelembe véve, hogy ennyi kraftból nagyjából negyvenszer tölthetünk fel egy átlagos telefonakkumulátort.

anker powerhouse

Ennyi erőből azonban nem csak az okostelefonok életben tartására futja, hanem tölthető akár laptop, vagy üzemeltethető minihűtő, illetve ha éppen úgy adja ki, akkor a gyártó szerint egy 15 voltos izzót 100 órán keresztül képes fényesen tartani. Apró szépséghibája a dolognak, hogy a PowerHouse finoman szólva sem egy csöppség, tehát aki ilyet vinne magával a szabadba, az készüljön fel arra, hogy a hátizsákból ki fogja szorítani a söröket. Ezen a képen nagyjából láthatók az arányok, egy kisrádió méretének felel meg nagyjából.

anker-powerhouse-03

Mindemellett az árát is meg kell fizetni, hiszen 600 dollárt kérnek érte, de előrendelésben már 400-ért is megkapni, ami nagyjából 110 000 forintnak felel meg, ennyiből pedig jó pár combos power bank vásárolható, melyek kisebbek és könnyebbek. De aki biztosra akar menni, és az anyagiak sem hátráltatják, nyugodtan nyissa ki a pénztárcát, főleg akkor, ha gyakran jár a szabadban, vagy olyan helyeken, ahol a fali aljzat a fehér hollónál is ritkább.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik