Mobil

Jöhetnek az iPhone nélkül is működő Apple Watch appok

Önállósodik az Apple okosórája, legalábbis egyre kevésbé függ a zsebünkben figyelő telefontól.

Az okosórák egyelőre leginkább olyan eszközökként szerepelnek a köztudatban, mint amikkel a felesleges pénzzel rendelkező felhasználók egyfajta extra “nyúlványként” kiterjeszthetik a telefonjuk funkcionalitását. Tehát olyan kütyük, amik önmagukban egyáltalán nem, vagy csak nagyon óvatos mértékben képesek megélni, inkább a mobilhoz kapcsolódva annak egy második kijelzőjeként és interfészeként működnek. Pont ez az, ami miatt sokan egyelőre nem is gondolkodnak okosóra beszerzésén: mivel nem független eszköz, minek költsenek rá, jó nekik az, ha mindent a telefonon néznek és használnak. Eközben viszont a gépsorokról gördülnek lefelé az órák, amiket valahogy el kell adni, szóval a gyártóknak ötletelniük kell, mivel tehetik önmagukban is szexivé ezeket az eszközöket.

Most éppen az Apple döntött úgy, hogy ideje az Apple Watch okosóráját függetlenítenie az iPhone-tól, és erről egy blogposztban számolt be, mely szerint 2016. június 1. után a watchOS alkalmazások immár független darabokként érhetőek el az App Store-ban. Ezzel például könnyebb lehet a futók élete, akik akár otthon hagyhatják a telefont egy órára (így senki sem hívja őket futás közben, és nem is esik ki az iPhone a zsebükből), mégis ott a csuklójukon az app, ami figyeli a teljesítményüket, és akár zenét is hallgathatnak, ha úgy tartja kedvük.

apple watch_2

Ugyanakkor az előnyök nem merülnek ki mindössze ennyiben, hiszen az, hogy az Apple Watch függetlenedik a telefontól, egyúttal azzal is jár, hogy még jobb alkalmazások érkeznek majd rá, és ezzel az óra funkciói kibővülhetnek. Elemzők már korábban is ezt az utat tartották valószínűnek nem csak az Apple, hanem a többi gyártó óráival kapcsolatban is, ezért esélyes, hogy szép lassan hasonló változásokat jelent majd be a Samsung és az összes többi nagyágyú is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik