Mobil

Ötvenen beszélgethetünk egyszerre Messengeren

Újabb fejlesztést jelentett be a Facebook, csevegőszolgáltatása immár telekonferencia-központként is működik.

David Marcus, a Messenger szolgáltatást fejlesztő csapat vezetője (mellesleg a Facebook egyik alelnöke) bejelentette, hogy iOS és Android alatt egyszerre startol a Facebook csevegő-szolgáltatásának legújabb funkciója, a csoportos VoIP telefonálás. Ez tehát azt jelenti, hogy internetes adatkapcsolaton (WiFi-n vagy mobilneten) keresztül már nem csak egyvalakit hívhatunk fel, hanem konferenciabeszélgetéseket is kezdeményezhetünk.

Az alkalmazás szép lassan frissül majd a felhasználók eszközein, hiszen jelenleg már 900 milliónál is többen használják valamilyen platformon a Messengert. Az új funkció használata kifejezetten egyszerű: a csevegőprogramban rákattintunk a telefon ikonra, majd szépen hozzáadogatjuk a beszélgetéshez az összes résztvevőt, a jelenlegi állapot szerint maximum ötvenet.

messenger-csoportos-hivas-02

A Facebook nagyon rástartolt arra, hogy csevegőprogramok terén is a legelsővé váljon – bizonyára ők is tisztában vannak vele, hogy a Facebook a tinik körében például már elveszítette vezető helyét épp a csevegésre kihegyezett Snapchat miatt. A mostani újítással megint sikerült technikailag a Snapchat elé húzniuk, valamint olyan versenytársaknak is megkeseríteni az életét, mint a Skype. Nemrég érkezett az a könnyítés is, amely szerint minden Messenger felhasználó egy egyéni, kör alakú kódot kap egyfajta telefonszámként, így az ismeretlenek közötti kapcsolatfelvétel is sokkal könnyebbé válik.

A jelek szerint egyébként később hasonló bővítés várható a videóhívások terén is: Stan Chudnovsky, a Messenger termékfelelőse szerint látják erre is az igényt, és leginkább technikai fejlesztéseken múlik a dolog, például a telefonos szelfikamerák stabilizálásának kell fejlődnie még ehhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik