Mobil

Jön a bébiszitterek Uber-klónja

A közösségi modell felborította a taxizást és a szállodaipart, most pedig a babaszobákat veszi célba. Béreljen bébiszittert mobilon!

Manapság már szinte mindent rendelhetünk interneten és mobilon keresztül, ráadásul a közösségi megoldások miatt nem csak a hagyományos értelemben vett szolgáltatóktól, hanem kis túlzással egymástól is. Ha utazunk valahová, akkor ott az Uber, ha megérkezünk, akkor valaki kiadja a lakását az Airbnb szolgáltatáson keresztül, és így tovább.

Két belga anyuka a fentiek nyomdokain kitalált egy olyan appot, amelyen az elfoglalt szülők kereshetnek ideiglenes helyettest a baba mellé, amíg ők dolgoznak, vagy valamilyen ügyet intéznek. Az airBsit nevű app már egy ideje elérhető Androidra, valamint iOS-t futtató eszközökre, és arra szolgál, hogy összekösse a vállalkozó kedvű bébiszittereket és a segítséget kérő szülőket.

airbsit02

A rendelkezésre álló vállalkozók között úgy kereshetünk, hogy az időpont mellett megnézhetjük, milyen messze van tőlünk az illető, mennyit kér egy órányi babavigyázásért, és hány legfeljebb gyereket vállal egyszerre. Az appon belül összakapcsolódhatunk barátokkal és ismerősökkel, így még könnyebb bébiszittert választani azok közül, akik valamilyen kontaktunknál már jártak, és jó véleményt kaptak.

Itthon még valószínűleg elég gyér a szolgáltatás ismertsége, de Belgiumban, Hollandiában és Luxemburgban már 11 ezren iratkoztak fel rá a működés első négy hónapja alatt. Az alapítók egyébként a “szittelési díj” 15 százalékát kapják meg a kifizetett összegből.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik