Mobil

Így lehet profi kamera az iPhone-ból

Íme egy kiegészítő, mely mindamellett, hogy remekül használható, jóféle retro fényképezőgéppé változtatja az iPhone-t.

Nincs hiány olyan kiegészítőkből, melyek azt ígérik, hogy valódi fényképezővé varázsolják az iPhone-t, viszont olyanból már sokkal kevesebb van, amelyik ezt valóban meg is teszi. A Miggo nevű startup, mely leginkább arról ismert, hogy mindenféle fényképezős kiegészítőt gyárt, megalkotta Pictar nevű eszközét, mely 90 dollárért (24 500 forint) iPhone 4-től felfelé (de az iPhone 6-ot és 6s-t még nem beleértve) valóban fotómasinává varázsolja a telefont.

A retro hatást keltő kütyü érdekessége, hogy nem Bluetooth vagy Lightning segítségével kommunikál, hanem ultrahangon tartja a kapcsolatot a telefonnal, tehát bármit tegyünk is, legyen az a kép rögzítése, zoomolás, ISO babrálása, speciális magas frekvenciájú hanggal történik. Ehhez mindössze annyi kell, hogy telepítjük a Pictar nevű alkalmazást, és az iPhone máris tágra nyílt füllel hallgatja, hogy milyen fotós feladattal kívánjuk ellátni.

pictar

Fontos tulajdonsága a kiegészítőnek, hogy fejlesztői szerint az emberi fülnek hallhatatlan hullámhossz, és a jól megválasztott algoritmus, mely megmondja a telefonnak, hogy mikor kell dolgoznia, együtt olyan kombinációt alkotnak, mely a lehető legkevésbé terheli az akkumulátort. A Pictar másik fontos tulajdonsága, hogy nagyon jól utánozza a valódi fényképezőgépek működtetését, hiszen kétállásos exponálógomb, illetve három tárcsa van rajta, melyek a zoomért, az expozíció kompenzációért, valamint az előre beállított témák kiválasztásáért felelnek.

A Pictar egy könnyű, egyetlen AA elemmel akár 6-8 hónapig is működtethető kiegészítő, ami kinézetében és színvilágában leginkább a régi Nikon és Olympus gépeket idézi, és mivel a mérete sem nagy, így telefonostól is bőven elfér a zsebben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik