Mobil

Önből is jobb embert csinálhat a Google

Amennyiben gondjai vannak az időbeosztásával, akkor íme egy alkalmazás, amelyik a legjobb helyre tesz mindent.

Tudjuk, hogy a Google mindig töri valamin a fejét, ami aztán a legtöbbször nekünk, felhasználóknak egészen jól szokott jönni. Na jó, akadtak már példák olyan próbálkozásokra is, amik nem igazán jöttek be (helló, Google Wave, valamint helló, Google+), de szerencsére azért elmondható, hogy általában jóféle újdonságokat talál ki a webes vállalat. Most például egy olyan új tulajdonsággal ruházták fel a Google Naptár alkalmazást, ami segít abban, hogy elérjük a céljainkat, vagy esetleg elhalasszuk feladatainkat.

Az Androidra és iOS-re érkező alkalmazás arra jó, hogy szépen beírjuk neki, milyen célokat kívánunk elérni, illetve feladatokat végrehajtani, a Goals pedig beosztja az időnket annak megfelelően, hogy éppen mikor érünk rá. Tegyük fel például, hogy szeretnénk valamilyen kreatív tevékenységet elsajátítani, és délelőtt jobban jönnek az ötletek, befogadóbbak vagyunk, mint délután. Ilyenkor a Goals megkérdezi, hogy egy héten hányszor tudnánk (vagy hányszor muszáj) erre időt fordítani, és a napnak mely szakában, majd a választ megkapva magától optimalizálja az időbeosztásunkat.

Természetesen az alkalmazás figyelembe veszi a naptárban szereplő foglalt időpontjainkat, és nem fogja a fontos találkozónkkal összeszervezni a bumeránghajító edzésünket. Amennyiben mégis ütközés lenne, vagy történetesen a benne szereplő egyik tevékenységünket odébb kell tolni, akkor a Goals automatikusan átszervezi a beosztásunkat.

Akinek tehát mindig az a problémája, hogy magától nem tudja normálisan egymás után pakolni, vagy épp fontossági sorrend szerint rendezni a napi feladatait, akkor ez az alkalmazás pont jó lesz arra, hogy kicsit szervezettebbé váljék az élete, arról nem is beszélve, hogy így másokra is odafigyelhetünk, ezáltal mindannyian jobb emberré válhatunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik