Mobil

Ma jön a HTC 10 csúcsmobil, már itt az első videó

Az egykori Android-csúcsgyártó tényleg nagy durranással térne vissza a trónközelbe, a HTC 10 jól néz ki, csak el ne tolják megint valamivel.

Az egykoron Android-királynak számító HTC-nél néhány éve valami megfittyedt, és valahogy a One M7-M8-M9 csúcsmodellekkel nem tudták visszahozni azt a dicsőséget, ami a klasszikus Desire idején jellemezte őket. Persze nem voltak ezek se rossz telefonok, csak mindig akadt valami “de”. Vagy az Ultrapixel technológiába belefulladt kamera, vagy a marketing és az ellátottság hiánya rúgott bele a gyártóba nagyokat. De most akár jóra is fordulhatnak a dolgok.

htc-10-video-02

Az már jó ideje látszik, hogy bár az év eleji bejelentési hajráról megint lekésett a tajvani gyártó, de most nagyot akar gurítani az új csúcskészülékkel. Eleve a névváltás is ezt jelzi, már nem One M10, csak simán HTC 10 néven érkezik a telefon, másrészt a kiszivárgott promóciós videó is egy nagyon kiforrott kinézetű mobilt sejtet.

Az ezüst, szürke és arany színben látható készüléken USB-C csatlakozó figyel, a készülékház fémnek tűnik, amit a hátoldal csapott szélei elegáns és erős hatással ruháznak fel. Az előlapról most hiányoznak a megszokott duál-hangszóró rácsai, viszont nagyméretű nyomógomb került a kijelző alá – a méret manapság ujjlenyomat-szenzort sejtet.

Persze a videón nem látunk a burkolat alá, de állítólag Snapdragon 820 rendszerchippel, 4 gigabájt RAM-mal és 32 gigabájtos tárhellyel érkezik a HTC csodafegyvere, de mindez ma délután ki is derül jól, magyar idő szerint délután kettőkor jön a bejelentés, majd figyeljük mi is, és írjuk, milyen lett valójában a HTC 10. Most pedig jöjjön a videó:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik