Mobil

Az LG G5 is kap egy SE változatot

Olyan nevet kap az LG csúcsmobiljának olcsóbb verziója, mint amit a szerényebb áron kapható iPhone visel, de ez nem azt jelenti, hogy a koreai cég plagizálja az SE elnevezést.

Az Apple rajongói máris egy emberként zúdulhatnak fel, hogy tessék, az LG nyúlja az iPhone SE nevét, de sajnos el kell őket keseríteni, mert annak ellenére, hogy valóban az iPhone 5s és az iPhone 6s mediánján mozgó telefon valóban korábban jelent meg, mint ahogy az LG G5 SE fog, ettől függetlenül az koreai cég már februárban bejegyeztette az “SE” elnevezést. Ezt tehát azt jelenti, hogy nem koppintottak az almás gyártóról.

De mindez csak apróság, a lényeg, hogy az LG G5 csúcsmobil mellett úgy tűnik, lesz egy olyan verzió is, ami árával közelebb jár a vékonyabb pénztárcákhoz, amiről nemrég még azt gondoltuk, hogy “Lite” névvel érkezik, de mostanra kiderült, hogy az “SE” elnevezést fogja viselni.

lg g5se

Korábban egyébként azt írtuk az LG zászlóshajójának olcsósított verziójáról, hogy érthető okokból nem csak árban, hanem hardveresen is alatta marad a G5-nel. Eszerint Snapdragon 820 helyett a középkategória felsőbb régióiban található Snapdragon 652 rendszerchipet kap az olcsósított verzió, illetve a G5-ben lévő 4 GB RAM helyett, a Lite “csak” 3-mal rendelkezik majd (ez utóbbi még mindig simán felső kategóriás szint, szóval csak a proci lesz némelyest alulméretezve).”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik