Mobil

Ezekhez a szelfikhez fájdalomcsillapító jár

Egyes embereknek nem kell épületre mászniuk ahhoz, hogy megkérdőjelezzük mind szelfijüket, mind pedig épelméjűségüket. Csak egy szék kell hozzá, egy rendelőben.

Vannak olyanok, akik a vicc kedvéért írják képeik mellé a #dentistselfie, azaz #fogászszelfi hashtaget. Néhányan talán azért, mert ők maguk fogászok, esetleg éppen a fogászhoz készülnek és még a kocsiban lőnek egy önarcot, láthatóan aggódva. Aztán vannak azok az érdekes emberi lények, akik egy kiadós szájterpeszezés közben képesek meglőni magukat és megörökíteni azt a pillanatot, amelyeket mások inkább csak a fájdalomcsillapítótól elbódulva szeretnének mihamarabb túlélni. Róluk mesélünk most.

#korkmayagerekyok#disbeyazlatma#bleaching#dentistselfie#dentistslife ✌🏻️😁🌟

A photo posted by Pelin (@pelin_kskn) on Apr 2, 2016 at 7:48am PDT

Az Instagramon jelenleg több mint 8600 fotó található a #dentistselfie hashtag alatt, a szituációpontos képeken szájterpeszek, fogkőlevételek, tömések és gyökérkezelések közben láthatóak a páciensek, néhol szinte a kéjgázt is érezni lehet a képekről, a helyzet valóságosságához pedig az is hozzájárul, hogy a szögek lehetetlenek, a fotók minősége sokszor csapnivaló, a világítás pedig korántsem elegendő, de tegyük a szívünkre a kezünket – egyikünk sem úgy választott fogászt, hogy kellően fotóbarát-e a rendelője. A Wired témában írott cikke szerint vélhetően az szolgált inspirációként a követők számára, hogy Kim Kardashian követett el egy szelfit fogászrendelőben mintegy hét éve (a mellette példaként említett Weird Al Yankovic képe szintén rendelőben készült, de nem tűnik önkézi munkának), aztán vagy a celebmímelés vagy csak az emberi viselkedés tehetett róla, de a lavina megállíthatatlan. Nem is kicsit: néhol annyira húzós a helyzet, hogy már vannak olyan fogászrendelők, amelyek kifejezetten feltüntetik a váróban, hogy a szelfizés a beavatkozások közben tilos. Nem csak azért, mert felelőtlen, de veszélyes is, ráadásul mind az orvos, mind pedig a nővér munkáját veszélyezteti és akadályozza.

Super cool dayth ath thee dentith. #maintenance #motoroil #dentistselfie #coolshadesbro #numbmouth #lispstharecoolnot A photo posted by Sean Childs 🇺🇸 (@chinochinochinochino) on Mar 30, 2016 at 9:12pm PDT

Aki úgy véli, hogy ennél nincs rosszabb vagy megkérdőjelezhetőbb szelfi: kétezernél jár a temetésekkel kapcsolatos #funeralselfie képek száma. Aki pedig el akarja idegeníteni magát fogászaitól, szelfik helyett inkább kérdezze meg tőlük, hogy fel lehet-e venni a fúrók hangját beavatkozás közben, mert remek magasfrekvenciás felvételeket lehetne készíteni microglitch zenékhez. A fogászok ugyanis ezt határozottan nem szeretik. (Nem állítom, hogy a cikk szerzője itt nem magáról beszélt – a szerk.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik