Mobil

Jön az első hajtogatható okostelefon

A Samsung már jövőre villantana egy hajtogatható telefont, de van egy apró bökkenő, mégpedig a hír megjelenésének napja.

A hajtogatható telefonok már igen régóta mindenféle tervek és pletykák közkedvelt témái, illetve időről-időre felbukkannak a mobilos világ felkapott hírei között, ám akárhányszor kerüljenek is felszínre, a szakértők mindig megállapítják, hogy az egyes hardverelemek hajtogatása micsoda technológiai akadályt jelent.

Igaz, van már például Samsung Galaxy S7 Edge, de az nem hajtogatható, csak a hosszabbik élek mentén”lehajtott”, ám a hajtogatható mobil gyakorlati megoldása is cégen belülről érkezhet. Egy néhány napos pletyka szerint ugyanis a Samsung már 2017-ben, tehát jövőre előrukkolhat a szabadon hajtogatható okostelefonnal, méghozzá öthüvelykes kivitelben, illetve táblagép formában hétcolos kijelzővel. Ez így elég jól hangzik, hiszen azt jelentené, hogy ettől kezdve mások is vérszemet kapnának, és szép lassan beindulna a hajtogatósmobil-biznisz minden fontosabb gyárótnál.

samsung foldable

Van azonban egy aprócska bökkenő, mégpedig az, hogy mindez április elsején látott napvilágot, amiről tudjuk, hogy nem feltétlenül a minden körülmények között elhihető, valós hírek megjelenésének napja. Ugyanakkor több cég is, beleértve a Samsungot, mutatott már publikusan ilyen kijelző-prototípusokat, illetve szakértők szerint most már a technológia és a gyártási kapacitás is megvan hozzá. Bárhogy legyen is, az biztos, hogy előbb vagy utóbb, de az emberi leleményesség áthidalja a problémát, bár arra néhányan még keresik a választ, hogy valójában miért is fontos egy hajtogatható telefon. Hacsak nem azért, hogy ha a farzsebünkben van, és véletlen ráülünk, akkor ne távozzon hangos reccsenéssel a technológiai kütyük mennyországába.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik