Mobil

Lebukott az LG G5: ez a fém bizony műanyag

Érdekes felfedezést tettek az LG legújabb csúcsmobiljával kapcsolatban. A fém borítás nem teljesen az, aminek látszik.

Az idei mobilos kínálatban egyértelműen az LG volt az a gyártó, amely a legnagyobb változtatást eszközölte prémium sorozatán. Míg a versenytársak nagyjából a korábbi modelljeikhez hasonló külsőbe csomagolták az erősebb processzorokat, fejlettebb kamerákat és jobb kijelzőket, az LG fogta magát, és átrendezett mindent. Egyrészt elkezdett kísérletezni a Google által már tesztelt moduláris felépítéssel, ahol a telefonba különféle bővítőket pattinthatunk, másrészt pedig a régóta használt műanyag készülékházról fémre váltott.

Legalábbis eddig úgy tudtuk. A kütyük strapabíróságát vizsgáló JerryRigEverything YouTube-csatorna készítői ugyanis szétkaptak egy G5-öt, és a folyamat közben megnézték a készülék borításának ellenállóságát is. Már a vizsgálat elején is furcsa volt, hogy a telefon könnyebbnek tűnik más fémházas modelleknél, és érintésre sincs igazán fémes hatása. Egy sniccer kellett az igazsághoz: a vakmerő tesztelő elkezdte lekapargatni a burkolatot, amely bizony műanyagnak bizonyult, és csak egészen mélyen, a telefon belsejéhez legközelebb talált egy nagyon vékony alumínium réteget.

Igazából nincs magyarázat rá, hogy miért lett ilyen hibrid megoldás a fémnek hirdetett mobil háza, amely valószínűleg úgy készül, hogy a közvetlen fém rétegre utólag viszik fel a kívülről is látható műanyag felületet. Szerencsére a tesztelőknek ez volt az egyetlen kritikai észrevétele, a G5-öt minden más téren jól működő, és könnyen szervizelhető telefonnak találták.

Frissítés: az LG gyorsan reagált az eredeti videóra. A nemzetközi portálokon felbukkanó közleményben a gyártó arról beszél, hogy a fém burkolaton található műanyag réteg egy alapozó felület az eszköz festéséhez, de fontos extra funkciója is van: akár a HTC One műanyag sávjai, vagy a Galaxy S készülékek vékony csíkjai, az antenna hatásfokát növelik. Mivel száz százalékosan fémből készült mobilok egyébként sincsenek, az LG ezt a módszert találta a legalkalmasabbnak arra, hogy a készülék egyszerre legyen könnyű és mégis tartós. Teljesen vállalható álláspont.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik