Mobil

Ez a vezeték nélküli töltő olyan gyorsan tölt, mint a vezetékes

Rátfai Gábor
Rátfai Gábor

újságíró. 2016. 04. 04. 12:00

A mai rohanó világban nem mindegy, hogy mennyi idő alatt töltődik fel a telefonunk akkumulátora. Főleg, ha ehhez drótokba se kell gabalyodnunk.

Mióta bejöttek a köztudatba az okostelefonok és tömegesen elterjedtek, azóta jelent mindennapos elfoglaltságot a töltés. Gyakorlatilag nem mehetünk el sehová úgy, hogy egy idő után ne keresnénk vadul a falmalacot, hiszen egy átlagos modell a komolyabb használat mellett simán felhasznál annyi kraftot az akkumulátorból, hogy ne bírja ki a következő napot, vagy akár a nap végén. Ha pedig nincs az adott helyen konnektor, csak remélni tudjuk, hogy elhoztuk magunkkal az úti töltőt, és van is benne elég energia.

Szóval, töltő nélkül nehéz meglenni egyelőre, de ha már az életünk részévé vált, miért ne legyen vezeték nélküli? Az LG Innotek (az LG egyik leányvállalata) azt állítja, hogy olyan vezeték nélküli töltőt fognak piacra dobni, ami ugyanolyan gyorsan tölt, mint vezetékes társai. A cég szerint a 15 wattos átviteli modul, melyet kimondottan az okostelefonokhoz terveznek, még ebben az évben tömeggyártásba kerülhet. Ez tehát azt jelenti, hogy a töltési sebességet megháromszorozzák a jelenlegi vezetékmentes töltőkhöz képest, ami értelemszerűen azzal jár, hogy hamarabb töltődik az akkumulátor is, ami soha nem hátrány.

Az LG Innotek szerint az általuk fejlesztett modul a legtöbb olyan okostelefonnal kompatibilis lesz, mely támogatja a vezeték nélküli töltést, bár azt azért illik hozzátenni, hogy maguk az ilyen telefonok sincsenek még olyan őrületes számban jelen a világban. De a jövő mindenképpen a vezetékmentes technológiáé, hiszen sokkal egyszerűbb az, amikor nem feltétlen kell drótokkal bajlódnunk, és ilyenformán teljesen mindegy, hogy egy fejhallgatóról, billentyűzetről, vagy telefontöltőről beszélünk. És egyébként is, ahogyan a telefonok is elhagyták a vezetéket, úgy a töltők is megtehetik ezt.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.