Mobil

Hihetetlen: jön az androidos iPhone SE!

Bár hivatalos közlemény még nem érkezett, de már szóvivő is elismerte a telefon valódiságát. Ez felborítja a mobilpiacot, az biztos, ráadásul nem ez az egy hatalmas meglepetés mára.

Egyetlen fotó robbantja fel az internetet, de nem is csoda, hiszen olyasmi látszik rajta, amin még azok is csodálkoznak, akik csak egyszerű felhasználóként használnak okostelefonokat. Szóval gyakorlatilag mindenkinek az álla a padlón csattant, aki eddig látta. Mutatjuk.

iphone-se-android-aprilis-1-01

Igen, ez itt külsőre egy iPhone SE, az Apple négyhüvelykes mobilja, amelyet nemrég mutatott be a nagyközönségnek. És jól láthatóan Android fut rajta, abból is a 6.0.1-es, aktuális változat. Természetesen már mi is elraktuk volna a hírt a Photoshop-kacsák közé, amikor a külföldi szaksajtóban máris megjelent a még megdöbbentőbb folytatás.

April Fooley, a Google különleges szóvivője ugyanis megerősítette: bár a fotó tényleg nem hivatalos, de

a hír igaz, lesz androidos iPhone.

A kiszivárgott képen egy olyan tesztkészülék szerepel, amelyet valószínűleg egy fejlesztő, vagy tesztelő hagyott elöl, vagy akár ő maga készítette a fotót, ami aztán véletlenül nyilvánosságra került. Nézzük meg még egyszer a legfontosabb részleteket:

iphone-se-android-aprilis-1-02

De mit keres Android az iPhone-on?

A szóvivő szerint a két vállalat nyit egymás irányába, és ennek első jele az, hogy limitált mennyiségben kiadnak egy androidos iPhone SE variánst, amely próbálja közelebb hozni egymáshoz az Apple rajongókat és a Google rendszerének kedvelőit is. “Nem akartuk, hogy szakadék legyen a két tábor között, miért ne legyen egy olyan készülék a piacon, amely mindkét vállalat erényeiből építkezik egyszerre?” – fűzte hozzá April Fooley.

A nyilatkozat vége a legcifrább, itt ugyanis elhangzik az, hogy nem csak ez az egyetlen keresztplatformos kísérlet a Google háza táján. Még idén terveznek kiadni egy olyan Nexus készüléket, amelyre ugyan feltelepítik a Google összes fontos alkalmazását a Gmailtől a Térképekig, de az operációs rendszer Windows 10 Mobile lesz. Ezzel állítólag azokat a felhasználókat szeretnék megcélozni, akik PC-iken Windowst használnak, de azon a Google szoftvereit és szolgáltatásait futtatják. A Microsoft-Google hibrid mobilról azonban még nincs fotó, és ahogy az androidos iPhone SE-ről, erről sem árulták el, pontosan mikor érkezik, csupán annyit tudni, hogy hamarosan.

Fontos: a hír elolvasása után nézze meg a mai dátumot, ez igen fontos szerepet játszik a leírtak értelmezésében, köszönjük. ;)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik