Mobil

Nyugalom, az Instagram nem változtat… még

Nem volt általános az öröm, amikor az Instagram bejelentette tervezett átalakításait. Úgy tűnik, most adnak egy kis haladékot.

Néhány hete jelentette be először az Instagram, hogy megváltoztatja azt a módszert, ahogy ismerőseink fotóit láthatjuk. Akkor arra hivatkoztak, hogy a megnövekedett felhasználószám, valamint az egyre több feltöltött fotó miatt egy csomóan lemaradnak fontos képekről, ezért a Facebook üzenőfalához hasonló, súlyozott megoldáson gondolkodnak.

Ettől aztán elszabadultak az indulatok, a felhasználók minden létező felületen elkezdtek panaszkodni a tervekkel kapcsolatban. A legtöbben attól tartanak, hogy pont az ilyen jellegű változások eredményezik majd azt, hogy egyesek fotóiról lemaradnak, mert az Instagram rendszere egy általuk nehezen befolyásolható algoritmus szerint állítja majd sorrendbe az ismerősök képeit. Még online petícót is indítottak, hogy a szolgáltatás maradjon olyan, mint most – a cikk megírásakor 180 ezer aláírás környékén járnak, szóval úgy tűnik, sokaknak fontos a normál időrendi megjelenítés megtartása.

Egyelőre úgy tűnik, az Instagram hallgatott a panaszáradatra. Twitter üzenetben nyugtatták meg a kedélyeket, de persze csak félig.

“Hallgatunk a véleményekre, és biztosíthatunk mindenkit, hogy most semmi nem változik a képfolyam elrendezésében. Megígérjük, hogy szólunk, amikor mindenki számára elérhetőek lesznek a változások.”

Nos, ez azért annyira még nem megnyugtató, hiszen csak azt jelenti, most még minden marad a régiben, de a második mondat mégis azt mutatja, dolgoznak valamilyen átalakításon, és “majd szólnak”, ha készen állnak váltani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik