Mobil

Mobilokra is jönnek a PlayStation játékok

A játékosok örvendezhetnek vala, hiszen telefonokra is érkeznek majd a PlayStation játékok, ami azt jelenti, hogy minőségi darabokkal gazdagodhatunk.

Nem túlzás azt állítani, hogy a Sony mind az eladott játékkonzolok számában, mind az arra elérhető játékok mennyiségében beelőzte a Microsoftot, hiszen a PlayStation 4 forgalmi adatai túlmutatnak az Xbox One-én, mint ahogyan az exkluzív címek is húzósabbak a japánok masinájára. És úgy látszik, ez még nem a vége, a gyártó nem ragad meg ott, hogy csak saját platformján kényeztesse a játékosokat: a Sony legújabb tervei szerint ugyanis szeretne keményen betörni a mobilos játékok piacára is, amit a Forward Works nevű cég létrehozásával kíván megalapozni.

Ennek az új divíziónak az lesz a feladata, hogy a PlayStation játékokat minél gyorsabban és eredményesebben portolja Androidra és iOS-re, amit a Sony Computer Entertainment ázsiai és japán vezetője, Atsushi Morita fog koordinálni. A Forward Works április elsején kezdi meg működését, amiből akár arra is következtethetnénk, hogy az egész csupán egy tréfa, de ez természetesen nem igaz, a japánok nagyon is komolyan gondolják a dolgot.

playstation_

Ismerve azt az elkötelezettséget, amivel a Sony eddig is fejlesztette a videojátékait, kíváncsian várjuk, hogy mit kezdenek a mobilokkal, mert nem kétség, hogy azokon is képesek ugyanolyan ütős címeket kiadni, mint a konzoljaikra. Azt még nem lehet tudni, hogy a Forward Works munkáinak első gyümölcsei mikor kerülnek a piacra, de sejthető, hogy kell némi idő hozzá, főleg akkor, ha minőségi munkát kívánnak végezni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik