Mobil

Videón a zseniális iPhone-átverés

Adj az emberek kezébe két iPhone 5S-t, és hitesd el velük, hogy az egyik az új iPhone SE. Érezni fogják a különbséget.

Megjött az iPhone SE, ami kicsi és erős, de messze nem olyan olcsó, mint azt néhányan várták, bár nem nagyon lehet rajta csodálkozni, hiszen korábban is harangozott már be olcsóbb iPhone-t az Apple, ami aztán majdnem annyiba került, mint a nem olcsó. Mindenesetre Jimmy Kimmel tett egy próbát, ami valójában nem az első, hanem a sokadik, de ugyanabban a témában, és sikerült csőbe húznia az embereket.

Kimmel nagy átverő, és elég régóta űzi az ipart ahhoz, hogy tudja, a népek könnyen beugranak, így például anno az Apple Watch megjelenése környékén egy 20 dolláros Casio órával vert át mindenkit, és az iPad minire is fogta már rá, hogy az egy iPhone 5. A mostani videóban arra alapoz, hogy az iPhone 5s és az iPhone SE eléggé hasonlít, ezért előbbiből fogott kettőt, és úgy adta a járókelők kezébe, hogy azokból az egyik már az új iPhone. Lássuk, mi történt:

Az összeállításban olyanok hangzanak el, hogy az iPhone SE nehezebb, mint az 5S, illetve van, aki szerint a kijelzője szebb, mint idősebb testvéréé, míg olyan is akad, aki szerint már a fogásból is érezni, hogy tovább bírja az akkumulátor. Ugyanakkor a videóban szereplők védelmében el kell mondani, hogy valószínűleg nem mindenki követi a mobilos miniforradalmakat, és nem kötelező ismerni az egyes iPhone generációkat, illetve ott van az a gyakran alkalmazott vágói trükk, hogy csak a releváns butaságokat teszik be. Tehát simán lehet, hogy 30 megkérdezettből nagyjából 6 volt satu, és az összes többi rájött a turpisságra, de belőlük ugye nem lehet szenzációt csinálni, és nevetni rajtuk. Ilyen ez a showbiznisz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik