Mobil

Okosabb lett a Google fotótára

Mióta a fényképeink átköltöztek a digitális tárolókra, már nem probléma, hogy szinte annyit készítsünk belőlük egy-egy alkalommal, ahányat csak nem szégyellünk, és olykor egyetlen témára annyi megy el, mint a negatívos korszakban egy egész nyaralásra. Születésnap? 100 kép. Nyaralás? 1000 kép. Rendszerezés? Az már eltart egy darabig, hacsak a Google meg nem teszi helyettünk.

A Google megújult fotótára megpróbálja okosan csoportosítani a temérdek képet, amit a telefonunkkal lövünk, nagyjából hasonló ismérvek mentén, ahogyan azt az átlagos egységsugarú ember is tenné, aki valamilyen nagyobb esemény után kívánja rendbe szedni a fényképeit. Mostantól kezdve tehát legyen szó nyaralásról, valamilyen eseményről, vagy csak vaktában eldurrantott exponálásokról, a Google fotótár automatikus javaslatokat tesz arra, hogy szerinte miként kellene rendezni a képeket, és mindemellett még térképen is mutatja, hogy melyik fotó hol készült.

Nem is kétség, hogy innentől kezdve sokkal egyszerűbb a katalogizálás, és ha esetleg többletinformációkat szeretnénk elhelyezni a képek mellé, a szövegbevitellel minden további nélkül megtehetjük. Mindezek mellett az összes létrehozott Google fotótár testre szabható, és ha szeretnénk, akár mások képei is belekerülhetnek, illetve a térképen a virtuális gombostűkkel jelölhetjük, hogy merre is jártunk.

Az új Google Fotótár a böngészőben futó verzió mellett Androidra és iOS-ra érhető el, és aki nem igazán szereti maga katalogizálni a képeit, az rögtön töltse is, mert valóban egy jól használható, okos újításról van szó, ami a mechanikus munkát is képes kiváltani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik